Naslovna // Sport // Nedeljković i zvanično (FOTO+VIDEO)

Nedeljković i zvanično (FOTO+VIDEO)

 

SKUPŠTINA ŽESNKOG FUDBALSKOG KLUBA ,,JAGODINA“

 

-Ovo je za mene veliki izazov, triudiću se da opravdam poverenje, rekao je izmedju ostalog novi predsednik jagodinskog prvoligaša. Izabran novi Izvršni odbor. Opstnak ostvarljiv cilj ukoliko iskusne prvotimke promene odnos, pre svega, prema treninzima

JAGODINA – U pres sali Fudbalskog kluba ,,Jagodina“ prošlog petka održana je Skupština Ženskog fudbalskog kluba ,,Jagodina“. Uz prisustvo 12 delegata, nekoliko prvotimki i kompletnog juniorskog pogona radilo se efikasno.

            Za novog predsednika, uz jedan uzdržan glas, izabran je Nenad Nedeljković, doskošašnji sportski novinar Radio i TV Jagodine. Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Mileta Dimitrijević, Dejan Ilić, dosadašnji predsednik Ratko Dimitrijević, Zoran Milovanović, Goran jović, Nadica Ašanin, Suzana Miletić i Jovana Slavković. Za članove Nadzorgog odbora izabrani su: Sčaviša Panbtelić, Nenad Milovanović i Srdjan Lukić.

            Novoizabrani predssednik se u prigodnom govoru zahvalio na poverenju.

            -Biće vremena za neu širu priču. Ono što mogu u ovom trenutku da kažem a to je da je ovo za mene veliki izazov, trudiću se da opravdam poverenje. Ja sam se u ulozi sportskog radnika oglado davne 1994. godine. Dolazim na čelo kluba sa tradicijom. Ovaj klub  je bio  rame uz rame sa muškim klubom. Oba kluba bila su u Super ligi. Nema razloga da to ne bude ponovo u dogledno vreme. Ekipi dosta poznajem. Raduje me podatakl da klub raspolaže sa plejadom mladih i talentovanih fudbalerki pa i ako ispadnemo brzo ćemo se vratiti ne samo u Prvu već i u Super ligu. Inače, računam i na dosadašnjeg predednika Ratka Dimitrijevića koji je održao klub i trenicima kada razultati nisu bili nivou očekivanih, rekao je izmedju ostalog novi predsednik ŽFK Jagodina.

            Na prvog sastanku novoizabranog Izvršnog odbora nije prihvaćena ostavka generalnog sekretra Radiše Milojevića. Inače, on je u emotivnom govoru izneo jedan nesvakidašnji podatak.

            -Očekiva sam da meni ponudite mesto predsednika. Smatram da sam dovoljno iskusan i sposoban za tu funkciju!

            -Da smo znali za tu tvoju želju oberučke bi smo je prihvatili. Dugo smo tragali za novim predsednikom jer jednostavno niko nije hteo da prihvati tu odgovornu funkciju. Na tvoj rad niko nema ni jednu primedbu pa nema razloga za ostavku, pogotovu u trenutku kada nas očekuje grčevita borba za opstabak u ligi, rekao je Životije Jeremić, koji je vodio sednicu Skupštine do izbora novog predsednika.

            Na predlog novog predsednika ali i trenera Miroslava Jevremovića, dogovoreno je da se obave razgovori sa svim prvotimkama, koje će se izješnjavati: da li žele da na proleće brane boje Jagodine ali pod uslovom da za to budu potpuno spremne a to znači da će morati i da treniraju a ne samo da igraju kako su to radile prošle jeseni pa na kraju neslavno završile jesenju sezonu bez i jednog boda.

            Novi član izvršnog odbora Dejan Ilić, bivši fudbaler Jagodine, bivši fudbalski sudija i otac najpoznatije fudbalerke iz Jagodine Indire Ilić (igra u Švedskoj) dobio je zadatak da razgovara sa svim fudbalerkama ali i sa njihovim roditeljima sve sa ciljem da ih privoli da, pre svega, treniraju. U tom slučaju dobre igre i rezultate neće izostati i Jagodine će uspeti u naizgled nemogućoj misiji a to je ostanak u Prvoj ligi.

Z.M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .