Naslovna // Sport // Održan 16. karate seminar u Jagodini

Održan 16. karate seminar u Jagodini

Učestvovalo je više od 80 karatista: kako iz Srbije, tako i iz regiona. Sensei je, zbog pandemijske situacije, trening držao preko Skajpa

Foto: TV Kopernikus

Seminar Srpske karate “Ka Ze Ha” Akademije, 16. po redu, održan je proteklog vikenda i u Jagodini. Seminarom je, putem Skajpa, rukovodio sensei Velibor Vebo Dimtrijević, 7. dan, a razlog za to je aktuelna pandemijska situacija:

-Veliko mi je zadovoljstvo kada vidim ovako veliki broj ljudi, i mlađih i starijih u Jagodini, jer to je dokaz da je ovaj sistem jedna velika životna filozofija koju su svi prihvatili. Ona nas održava i mentalno i fizički pogotovo sada u jednoj ovakvoj situaciji kao što je ova gde su ljudski životi ugroženi. Zbog aktuelne situacije, ja treninge i ovde mesecima unazad održavam putem interneta –rekao je Dimitrijević.

Seminar je održan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a uprkos korona virusu, zadržao je međunarodni karakter:

-Poznato je koliko je Jagodina sportski grad i koliko lokalna samouprava na čelu sa Draganom Markovićem Palmom ulaže u ove aktivnosti. Trudićemo se da, prateći pravila ove epidemije, ipak održavamo kontinuitet i da nikada ne stanemo. Ovde imamo učesnike u tri grupe. Neki su iz Srbije, neki iz Bosne i Hercegovine. Ima ih oko 80-90. To je jedan zavidan broj za ovu situaciju –rekao je Čedomir Vučićević, predsednik Karate kluba “Hai Ken” iz Jagodine.

Grad Jagodina ovom seminaru uvek daje izuzetnu podršku:

-Svakako nam je drago da tu imamo karatiste iz Srbije i inostranstva. Takođe, pohvalio bih Čedomira Vučićevića koji je nesebično život podredio karateu i koji se trudi da tehnički organizuje ovaj seminar kako treba. Svakako da grad sve to finansijski i organizacion pomaže, kao i sva sportska dešavanja u našem gradu –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor “JASSA”.

Karatisti su i više nego zadovoljni što i ove godine učestvuju na seminaru:

-Ovo nije samo vežbanje, nego i način života. Ovaj seminar jedinstven je na ovim prostorima, ali i šire, jer naš sensei propagira ovaj način vežbanja i širom Evrope –rekao je Dragan Golić iz Bijeljine.

-Učestvovali smo više od 12 puta na seminaru u Jagodini koji je tradicionalan, koji u ovim otežanim uslovima danas mnogo znači i mlađoj populaciji, ali i starijoj. Primeti se to na njihovim licima. Hvala organizatorima seminara, ljudima iz Jagodine, gradu na ovakvom događaju koji svima znači –rekao je Jovan Milosavljević iz Novog Sada.

-Svaki kontakt sa senseiem je kao da se priključite na izvor i dobijete neku novu energiju. Nastavljate da radite no što ste do sada i radili –rekao je Nenad Vučićević iz Gornjeg Milanovca.

-Ovo okupljanje je rezultat da smo ostali dosledni putu koji smo odabrali, karate putu kroz koji nas nesebično vodi naš Vebo –rekao je Nemanja Ivanović iz Jagodine.

Drugog dana 16. po redu seminara, karatisti su se okupili u Despotovcu.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .