Naslovna // Sport // Održano takmičenje u kros fitu u Jagodini

Održano takmičenje u kros fitu u Jagodini

Nagrade u vidu medalja, novčanog iznosa i opreme sponzora dobili su vežbači koji su osvojili prva tri mesta u sve tri kategorije: „RX“, „Master“ i „Scaled“, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji.

Foto: TV Kopernikus

Takmičenje u kros fitu održano je proteklog vikenda, 4. i 5. juna, u ambijentu Akva parka u Jagodini.

Učestvovalo je 130 vežbača kako iz Srbije, tako i iz regiona, ali iz nekoliko zemalja sveta. Šampionske pozicije, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kada je kategorija „scaled“ u pitanju osvojili su Milica Prkić iz Niša i Branko Šćekić iz Crne Gore. Ana Novitović i Nebojša Dragović iz Crne Gore osvojili su druga mesta, dok su treća pripala Eleni Pijevac i Stefanu Kujoviću iz Beograda.

Kada je „master“ kategorija u pitanju, za starije od 35 godina, prva mesta osvojili su Jovana Perišić i Miloš Ćirić iz Niša. Snježana Samaržić iz Bosne i Hercegovine i Uroš Smiljanić iz Niša osvojili su druga mesta, dok su treća mesta pripala Lidiji Ćirović iz Crne Gore i Dimitru Ivanovskom iz Severne Makedonije.

U „RX“ kageoriji, prva mesta osvojili su Kristina Vasić iz Beograda i Martin Krajtmar iz Novog Sada. Vicešampioni u ovoj kategoriji su Violeta Ćikoš iz Novog Sada i Mišo Papak iz Bosne i Hercegovine. Na trećim pozicijama, našli su se Ivana Stamenković iz Beograda i Miloš Jović iz Niša.

Iz organizacije takmičenja, Kros fit kluba „SparQ“, istakli su da su prezadovoljni odzivom takmičara, ali i podrškom grada Jagodine.

-Jako smo zadovoljni odzivom. Želim još jednom u svoje ime, ali i u ime Kluba „Sparq“ da se zahvalim gospodinu Zoranu Gligorijeviću ali i gospodinu Draganu Markoviću Palmi na celokupnoj finansijskoj podršci, ali i pomoći u vidu mesta održavanja, radnika, ali i na svemu što nam je bilo potrebno za održavanje takmičenja –rekao je Aleksa Milošević, jedan od organizatora.

Foto: TV Kopernikus

Takmičari su pohvalili organizaciju ove sportske manifestacije, ali i ambijent u kom se ono i održalo.

-Došli smo u Jagodinu da podržimo ovaj događaj, jer pravimo slično takmičenje. Sve je super organizovano –rekao je Alen Topić iz Viteza, u Bosni i Hercegovini.

-Organizovano je na vrhunskom nivou u odnosu na ostala takmičenja. Baš sam zadovoljan. Ambijent je super –rekao je Branko Šćekić iz Podgorice.

-Organizacija je super, a ambijent je pravi sportski. Osećamo se dobrodošlo, organizatori su super, ljubazni su i predusetljivi. Davno nisam bio u Jagodini i bukvalno ne mogu da je prepoznam. Samo napred, svaka čast -rekao je oduševljeno Stefan Bijelić iz Tivta.

Veliku podršku u organizaciji pružili su Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez.

-Puno mladih ljudi, vrhunskih sportista i navijača je ovde. Gde su sportisti i sport, tu su i Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez. Dali smo punu podršku organizaciji takmičenja u svakom smislu. Ima puno takmičara iz inostranstva koji su prvi put u Jagodini i želimo da odavde ponesu lepe utiske i da nam se još mnogo puta vraćaju –rekao je Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

Pomenuti takmičari, kao i oni koji su se našli na drugom i trećem mestu, za uspehe koje su postigli dobili su medalje, nagrade u vidu novčanog iznosa i nagrade sponzora u vidu opreme.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .