Naslovna // Sport // Rukomet: „Jagodina“ – „Železničar (26:23)

Rukomet: „Jagodina“ – „Železničar (26:23)

Igrač utakmice je golman Tamara Kostić. Naredna utakmica ovog vikenda, a „Jagodina“ će na svom terenu dočekati „Mladost“ iz Nove Pazove

Foto: TV Kopernikus

Susret između rukometašica „Jagodine“ i „Železničara“ iz Inđije u potpunosti je opravdao očekivanja i bio u pravom smislu derbi prvog dela šampionata. Pobeda „Jagodine“ 26:23. Gostujući tim bio je bolji u prvom poluvremenu, a u nastavku potpuna dominacija aktuelnog šampiona. Po završetku susreta, trener Jagodine Dragan Markov još jednom je potencirao da su brojne oscilacije u igri njegovog tima rezultat serije utakmica u kratkom periodu:

-Mislim da je ovo bio pravi derbi kao što smo i najavili. Neizvesna utakmica i mnogo preokreta, Nas ubija ovaj tempo što se vidi i odražava na igru mnogo. Nismo na nivou na kom treba da budemo. Danas su devojke znale da naprave veliki preokret u drugom poluvremenu, ja im na tome čestitam, ali željni smo da dođemo do daha, do slobodnih dana, da možemo da treniramo i neke stvari da ispravimo. Nemamo ih i onda to malo izgleda. Na kraju krajeva, najvažnije je da pobeđujemo i da taj plan ostvarujemo. Sad na igri moramo da radimo zaista puno –rekao je Markov.

Za najboljeg aktera susreta proglašen je golman „Jagodine“ Tamara Kostić:

-Jako teška utakmica i u prvom poluvremenu veliki zaostatak, ali smo odlučile da to moramo da preokrenemo i da nastavimo sa pobedničkim nizom. Svaki poraz može da nas dovede u nezgodnu situaciju u dalju borbu za titulu. Već u subotu imamo novu utakmicu, takođe tešku tako da spremamo se, idemo dalje i nadamo se da ćemo nastaviti ovaj pobednički niz –rekla je Kostić.

Posle novog trijumfa, „Jagodina“ je ponovo lifer šampionata. I narednog vikenda igraće na svom terenu, a protivnik će biti „Mladost“ iz Nove Pazove.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .