Naslovna // Sport // Slobodan Mirić novi trener AK “Vožd” u Jagodini

Slobodan Mirić novi trener AK “Vožd” u Jagodini

„Svoje bogato iskustvo sa takmičenja pokušaću da prenesem na novije generacije. U planu je da sve podignemo na viši nivo“ rekao je Mirić

Slobodan Mirić: Foto TV Kopernikus

Atletičar Slobodan Mirić novi je trener Atletskog kluba „Vožd“ u Jagodini, odlučeno je na nedavno održanom skupštinskom zasedanju ovog kluba.
Slobodan Mirić dugogodišnji je atletski reprezentativac Srbije. Osvajač je brojnih medalja i učesnik u trkama na 400 metara i 400 metara sa preponama. Posle nedavne smrti trenera Atletskog kluba „Vožd“ Ljubiše Gajića, na njegovo mesto postavljen je upravo Mirić, koji je inače i bio Gajićev učenik. On je istakao da funkcija trenera za njega predstavlja veliku čast.

-Svoje bogato iskustvo sa reprezentacijom sa osvajanja medalja na velikim i državnim takmičenjima probaću da prenesem na naše mlade zvezde. Imamo par velikih zvezda sa dobrim rezultatima. To su Petra Dragović i Srna Kocić. One pripadaju mlađoj generaciji. Kod starijih imamo Unu Kocić i Helenu Dmitrović, a u starijim konkurencijama imamo i Davida Jovanovića i Sanju Kocić –rekao je novoizabrani trener.

Iz rukovodtsva Atletskog kluba „Vožd“ izrazili su zadovoljstvo zbog toga što će Mirić od sada biti trener.

-Koliko mi je žao što Gajića nema, toliko mi je milo što je Mirić njegov učenik i naš šampion na njegovom mestu. Siguran sam da će dati velike rezultate i da će od ove dece napraviti veoma dobre sportiste, pre svega ljude, a zatim i neke šampione koje ja očekujem već naredne godine –rekao je Ljubomir Mladenović, predsednik AK „Vožd“ u Jagodini.

-Zaključili smo da će on svoje bogato znanje i iskustvo preneti na mlađe generacije. Imamo razne kategorije: od petlića do juniora. Očekuje nas letnja sezona, a tu su i brojna takmičenja. Nadamo se da će, po tradiciji, AK „Vožd“ kao za vreme Ljubiše Gajića osvajati brojne medalje i proneti slavu Jagodine kao grada sporta –rekao je Saša Aranđelović, predsednik Skupštine AK „Vožd“.

Pored Mirića, sa mlađim atletičarima radiće, kao i do sada, Jovana Mosić, a takmičari su izrazili da su veoma optimistični pred početak letnje sezone takmičenja. Iz kluba su istakli da će i dalje vredno raditi, a sve u cilju postizanja visokih rezultata i održavanja statusa koji ovaj klub ima već dugo godina unazad.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .