Naslovna // Sport // Takmičenje u plivanju u Jagodini: Zlato za Veselina Tasića

Takmičenje u plivanju u Jagodini: Zlato za Veselina Tasića

Svi učesnici nagrađeni su medaljama i diplomama, dok su prvoplasirani po kategorijama osvojili pehare. Događaj je održan u okviru 24. Memorijala „Potpukovnik Goran Ostojić“

Veselin Tasić (u sredini) sa pobedničkim peharom: Foto TV Kopernikus

Veselin Tasić osvojio je zlatnu medalju na takmičenju u plivanju koje je održano protekle srede u jagodinskom Akva parku. Takmičenje je održano u okviru 24. Memorijala „Potpukovnik Goran Ostojić“.

Nastupilo je nekoliko generacija plivača, a u generalnom plasmanu, sa vremenom od 35 sekundi i nekoliko stotih delova, Tasić je bio ubedljivo najbolji.

-Ovo je sport koji izuzetno volim. Kao mali sam voleo da plivam i jednostavno mislim da je lep sport. Treninge imamo svakog dana: nekad imamo treninge ujutru i uveče, a nekad samo uveče. Veoma su dobri uslovi: čista je voda, a i bazen je veliki. Stvarno je sve dobro organizovano. Dopalo mi se takmičenje i baš sam se potrudio –rekao je Tasić.

Svi učesnici nagrađeni su medaljama i diplomama, a pehare su osvojili prvoplasirani po kategorijama. Organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo jer je masovnost takmičenja iz godine u godinu na sve većem nivou uz veliki broj disciplina.

-Ova gdina je bila, s obzirom na prekid kovida, veoma jaka u pogledu nastupa. Imali smo u okviru Memorijala planinarenje kada smo obišli Petrušku oblast sa članovima klubova. Imali smo Državno prvenstvo u karateu, koje je okupilo oko 700 nastupa. Takođe, održan je i seminar Srpske karate akademije. Krenuli smo sa bajkerima, padobranskim skokovima i koncertima, a otvorili smo i spomenik Aleksandru Rakoviću na Strelištu. Zatim, radili smo takmičenje u šahu i stigli smo do plivanja kojim smo završili Memorijal. Kao i uvek, lokalna samouprava nam je dala i uslove i sredstva da to ove godine bude na pravi način, da Jagodina bude grad sporta i patriotizma –rekao je Čedomir Vučićević, predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Potpukovnik Goran Ostojić“.

Prema njegovim rečima, 28. jula, na dan pogibije Gorana Ostojića, u Nišu, Jagodini i Rekovcu biće položeni venci.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .