Naslovna // Sport // Udruženje “Planinski duh” iz Jagodine obeležilo dve godine postojanja i rada

Udruženje “Planinski duh” iz Jagodine obeležilo dve godine postojanja i rada

Sastavni deo obeležavanja rođendana bila je i izložba fotografija članova udruženja koja je održana u Domu kulture sela Ribare. „Nadam se da ćemo ponoviti uspehe iz ove godine“ rekao je Radivoje Marković, predsednik Udruženja „Planinski duh“

Foto: TV Kopernikus

Planinarsko društvo „Planinski duh“ obeležilo je dve godine postojanja i uspešnog rada proteklog petka u Domu kulture sela Ribare.

Udruženje je osnovano krajem 2019. godine i danas ima oko 45 članova različitih starosnih dobi. Ono što ih povezuje je ljubav prema prirodi, njenom očuvanju i planinarenju kao sportu. Sarađuju i sa brojnim organizacijama koje dele njihovu ideju, a za ove dve godine članovi su ostvarili velike uspehe. Popeli su se do najviših i najudaljenijih vrhova planina Srbije i regiona, a osvojili su i veliki broj medalja. 

-Ovo je za nas veliki uspeh. Pored planinarenja, bavimo se i planinskim trčanjem i učestvujemo u treking ligi Srbije. Imamo i druge aktivnosti poput onih humanitarnih i ekoloških, kao i aktivnosti uređenja staza. Napravili smo plan aktivnosti za 2022. godinu. Osim klasičnih planinarskih, biće i učešća u treking ligi Srbije sledeće godine. Nadam se da ćemo da ponovimo uspeh koji smo imali, a to je drugo mesto u juniorskoj, ženskoj konkurenciji. Na to smo trenutno najponosniji –rekao je Radivoje Marković, predsednik Udruženja „Planinski duh“.

Svi njihovi pohodi na vrhove koje je priroda udesila, članovi „Planinskog duha“ zabeležili su okom fotoaparata. Njihove emocije tokom planinarenja, spontane reakcije, ali lepote prirode iz drugačijeg ugla mogle su se videti na četrdesetak fotografija koje su predstavljene u Domu kulture sela Ribare.

-Tu su usponi na raznim vrhovima, trčanje, planinsko i urbano trčanje… Fotografije su došle same po sebi. Odeš na vrh, slikaš i to je to –rekao je Siniša Stanojević, član Udruženja.

Udruženje je prisutno na svim društvenim mrežama, kako bi se na lakši način povezalo sa svim ljudima koji žele da im se priključe. Povodom dvogodišnjice postojanja, nedavno je pušten u rad i zvaničan veb sajt, a iz Udruženja su istakli da će nastaviti još jačim tempom i u narednoj, 2022. godini.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .