Naslovna // Tema dana // Jagodina nastavlja sa prepoznatljivom socijalnom politikom

Jagodina nastavlja sa prepoznatljivom socijalnom politikom

 

POČETKOM PROŠLE NEDELJE ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Osim dovođenja novih investitora i otvaranja novih radnih mesta, Skupština grada nastavlja sa svojom socijalnom politikom i pomoći, pre svega, deci

U Jagodini je, prošle sedmice, održana 7.sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici sve tačke, važne za funkcionisanje grada, usvojili jednoglasno.

Na početku sednice je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma čestitao građanima izbor Aleksandra Vučića za novog predsednika Srbije.

Na sednici je usvojen niz tačaka bitnih za normalno funkcionisanje grada. Između ostalog, doneta je odluka o otuđenju nepokretnosti bez naknade neposrednom pogodbom investitoru ,,Aunde“. Time se italijanskom investitoru daje na korišćenje oko dva hektara zemljišta u Industrijskoj zoni gde ,,Aunde“ gradi još jednu fabriku i gde će biti zaposlen veći broj radnika.

Osim dovođenja novih investitora i otvaranja novih radnih mesta, Skupština grada nastavlja sa svojom socijalnom politikom i pomoći, pre svega, deci. I ove godine, po 13.put, grad će organizovati besplatno letovanje za jagodinske osnovce i srednjoškolce. Osnovci putuju u Crnu Goru a srednjoškolci u Grčku.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je rekao da je jedna od najvažnijih aktivnosti jagodinske lokalne samouprave, predvođene Draganom Markovićem Palmom, borba protiv bele kuge.

-To traje od 2004.godine. U budžetu grada za 2017. godinu predvideli smo određena finansijska sredstva kako bi pomogli porodicama sa decom i omogućili im bolji standard. Reč je o pomoći trudnicama, porodiljama, novorođenoj deci, obezbeđivanju mesta u vrtiću za svako dete, izgradnji sportskih terena za decu. Mislim da je slanje dece na letovanje jedinstveno ne samo u Srbiji, već i u Evropi i svetu. Kao i svake godine, i ove godine će naši osnovci koji završe četvrti i osmi razred, ići na letovanje u Buljarice u Crnoj Gori, dok će oni koji završe srednju školu ići u Grčku, u Paraliju – rekao je Stevanović i dodao da se na taj način štedi kućni budžet građanima koji ne bi mogli svoju decu da vode na more.

Odbornik  Socijalističke partije Srbije i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević je istakao da grad nastavlja sa lepom tradicijom slanja učenika na more.

-Mislim da je to važna aktivnost u spektru socijalnog programa koji Jagodina više od jedne decenije sprovodi. To je u današnje vreme značajno jer veliki broj roditelja ne bi mogao da priušti letovanje svojoj deci. To pokazuje da Jagodina vodi računa o svim socijalnim kategorijama – rekao je Milosavljević.

Šef  odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Nikola Radosavljević je kazao da i ova stranka podržava slanje dece na more.

-Sve aktivnosti koje su usmerene ka mladima, kako bi oni bili zadovoljni, Srpska napredna stranka u Jagodini podržava. I ubuduće ćemo se truditi da se na svaki mogući način više pažnje posveti mladim ljudima –  rekao je Radosavljević i zahvalio se građanima Jagodine koji su glasali za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Takođe, na ovoj sednici odbornici su usvojili predlog rešenja o razrešenju direktora Javnog preduzeća ,,Uređenje i javno osvetljenje“ u Jagodini Miodraga Jevremovića jer odlazi u penziju. Za novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća imenovan je diplomirani građevinski inženjer Boba Tomić.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .