Naslovna // Tema dana // Jagodina organizovala pomoć volontera i besplatan taksi za penzionere posle kupovine

Jagodina organizovala pomoć volontera i besplatan taksi za penzionere posle kupovine

Penzioneri su istakli da su veoma zadovoljni organizacijom

Mladi ljudi su pomagali starijim licima da unesu robu u taksi vozila, koja su prema odluci Skupštine grada, besplatno prevozila sve kupce do svojih domova. “Trudimo se da odbranimo grad od zaraze i da učinimo funkcionišemo na što bolji način” rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini

Prema odluci Vlade Republike Srbije, a u skladu sa vanrednim stanjem i merama koje su preduzete zbog pandemije korona virusa, licima koja su starija od 65 godina zabranjen je izlazak napolje do daljnjeg. Ipak, Vlada je odlučila je da penzioneri ipak mogu da izađu do prodavnice i kupe potrebne namirnice, ali samo nedeljom od 4 do 7 ujutru u jasno naznačenim prodavnicama i marketima koje će raditi u tom terminu. Takva situacija je bila i u Jagodini, a grad se potrudio da pomogne i na još neke načine:

-Inicijativa je bila da mladi volonteri pomognu ljudima da dođu do svojih kuća tako što će sačekati naše najstarije sugrađane, pomoći im da dođu sa svojom robom do taksi vozila, koje je Grad obezbedio. Svi naši penzioneri i stariji, bolesni građani, na ovaj način, besplatno će moći da odu taksijem do svojih domova. Svi mi radimo preko 16 sati dnevno. Naš predsednik Dragan Marković Palma se trudi da se što manje osete ova teška vremena. Radi se na tome da odbranimo grad od zaraze i da učinimo da naš grad funkcioniše na što bolji način –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

U svim prodajnim objektima morala su da budu ispoštovana sva osnovna pravila. Obavezan je razmak od dva metra između potrošača, što su kupci ispoštovali, a radnje su odlično snabdevene. Penzioneri su zadovoljno napuštali prodavnice, posle čega su ih, na njihovo veliko zadovoljstvo, čekali volonteri koji su im pomagali da sve kupljene namirnice unesu u taksi vozilo koje ih je, zahvaljujući Skupštini grada Jagodine, besplatno prevozilo do mesta stanovanja.

Iako su mnogi istakli da se radi o veoma teškoj situaciji za ceo narod, mnogi su izrazili zahvalnost zbog toga što im je omogućeno da izađu i kupuju u određenom vremenskom intervalu. Takođe, zahvalili su se i gradu Jagodina što im je ceo proces snabdevanja olakšao uz pomoć mladih volontera, ali i besplatan taksi prevoz do svojih domova. U pomenutom vremenskom intervalu, radilo je više od 100 supermarketa i maloprodajnih objekata, kako u gradu, tako i na seoskom području.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .