Naslovna // Tema dana // ,,Kablovi” oduševili publiku

,,Kablovi” oduševili publiku

 

U PRELEPOM AMBIJENTU LETNjE SCENE IZLETIŠTA ,,POTOK” ODRŽAN TRADICIONALNI KONCERT


Društvo za kulturu ,,Kablovi” i Samostalni sindikat Holdinga ,,Kablovi” nekoliko godina za redom organizuju koncert u prelepom ambijentu izletišta ,,Potok” u Jagodini. Tradicionalnim igrama iz cele Srbije predstavili su se svi ansambli, od najmlađih do prvog ansambla.
-Bilo je desetak koreografija, publika je bila u prilici da vidi drugo izvođenje naše nove koreografije ,,Igre iz Gornje Pčinje” s kojom smo inače na takmičarskom festivalu u Smederevskoj Palanci bili pobednici večeri.Moram da kažem da je šesti put zaredom održan tradicionalni koncert u organizaciji Samostalnog sindikata Holdinga ,,Kablovi” i Društva za kulturu ,,Kablovi”. Mislim da je publika imala šta da vidi i da je uživala u našem programu”, rekao je Oliver Jovanovski, predsednik Društva za kulturu ,,Kablovi”.
Na festivalu folklora ,,Jaseničko prelo” održanom 28.aprila u Smederevskoj Palanci, Društvo za kulturu ,,Kablovi” je osvojilo nekoliko nagrada.
-Bili smo pobednici večeri u konkurenciji sedam društava iz Vojvodine i Srbije. Naš frulaš Bogdan Marković takođe je osvojio prvu nagradu, kao i izvođački ansambl, dok je pevačka grupa osvojila drugu nagradu, baš kao i naš orkestar, tako da smo zaista prezadovoljni onim što smo ostvarili na tom festivalu”, konstatovao je Jovanovski.
Ove godine Društvo za kulturu ,,Kablovi” obeležava značajan jubilej, odnosno 65 godina postojanja i uspešnog rada. Tokom ovih nekoliko decenija članovi društva su osvojili brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Samo za poslednjih petnaest godina imali su više od 40 turneja po celoj Evropi i svuda su bili ispraćeni aplauzima i ovacijama.
-Sve smo podredili tome, radimo intenzivno. Sada već znamo da ćemo sredinom decembra održati jedan spektakularan koncert u Sportskoj hali ,,Jasa”, gde će učešće uzeti preko 150 igrača i to će biti kruna našeg 65 – godišnjeg rada, pa ćemo učiniti sve da to bude lep i atraktivan koncert, što naš narod kaže za pamćenje”, zaključio je Jovanovski.
Svi koncerti Društva za kulturu ,,Kablovi” su odlično posećeni, tako je bilo i ovoga puta. Najvernija publika su članovi porodica koji dolaze da podrže mlade igrače. Posetioci i ovog tradicionalnog koncerta nisu krili oduševljenje nastupom ,,Kablova”, kao i prelepim ambijentom u kome se ,,Letnja scena” nalazi, na kojoj su svi sadržaji prvoklasni, a u isto vreme i besplatni za posetioce, što je jedinstven slučaj u Srbiji.
Ovom prilikom prikupljena je i pomoć za lečenje Miljane Ristić koja je rodom iz Jagodine, a koja živi u Vranju. Ova mlada majka četvoromesečne bebe obolela je od leukemije, a za nastavak lečenja u inostranstvu neophodno je obezbediti oko 150 hiljada evra.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .