Naslovna // Tema dana // Novčane nagrade za dvesta klizača (FOTO+VIDEO)

Novčane nagrade za dvesta klizača (FOTO+VIDEO)

 

 

Sredinom prošle nedelje na gradskom klizalištu u Jagodini održano 10.jubilarno školsko takmičanje

 

Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez desetu godinu za redom organizovali su takmičenje u klizanju za učenike osnovnih seoskih i gradskih škola, za srednjoškolce i studente fakulteta.
Oko dve stotine klizača dobilo je novčane nagrade, u pojedinačnoj konkurenciji od 1000 – 4000 dinara, dok su ekipe nagrađivane nagradama od 10 000 do 24 000 dinara.
-Koliko je nama poznato ovo je jedinstven događaj u Srbiji. Ovoliki broj klizača, brojna publika koja ih bodri i novčane nagrade na veliko zadovoljstvo svih aktera, veliki su motiv i za nas da takmičenje organizujemo na najvišem nivou. Verujem da smo u tome uspeli, jer su svi bili prezadovoljni”, izjavio je ekskluzivno za ,,Novi put” Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.


U ekipnoj konkurenciji osnovnih škola najbolji rezultat ostvarila je škola ,,Milan Mijalković”, drugoplasirana je bila škola ,,17.oktobar”, dok su treće mesto osvojili učenici škole ,,Boško Đuričić”.Četrvto vreme postigli su učenici škole ,,Joca Milosavljević” iz Bagrdana, peto mesto osvojili su učenici škole ,,Ljubiša Urošević” iz Ribara, šesto mesto zauzela je škola ,,Rada Miljković”, a sedmo škola ,,Goran Ostojić”. Osmo mesto su osvojili učenici škole ,,Vuk Karadžić” iz Glogovca, , dok je deveto mesto pripalo školi ,,Radislav Nikčević” iz Majura.
U pojedinačnoj konkurenciji kod osnovaca, u kategoriji prvog i drugog razreda najbolji su bili Teodora Ristić iz škole ,,Milan Mijalković, odnosno Andrija Tanasković, učenik škole ,,Rada Miljković” . Kod trećeg i četvrtog razreda najuspešniji su bila Anđelija Glišović iz škole ,,17.oktobar” i Miljan Paunović iz škole ,,Rada Miljković”. Pobednici u kategoriji petog i šestog razreda su bili Marta Živković iz škole ,,17.oktobar” i Veljko Samardžić iz škole ,,Boško Đuričić”, dok su kod sedmog i osmog razreda trijumfovali Tamara Marković iz škole ,,Rada Miljković” i Jovan Cvetanović klizač škole ,,17.oktobar”.
Srednjoškolske i ekipe jagodinskih fakulteta bile su svrstane u istu kategoriju, a najbolje vreme ostvarili su učenici jagodinske gimnazije ,,Svetozar Marković”.
Što se tiče pojedinačnih nastupa srednjoškolaca prva mesta pripala su Tamari Mihajlović učenici Gimnazije ,,Svetozar Marković” i Veljku Jovanoviću, takmičaru Ekonomsko – trgovinske škole ,,Slavka Đurđević”.
U konkurenciji studenata najbolji su bili Jovana Milanović i Jovan Grgulić sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.
I ovo jubilarno, 10.školsko takmičenje u klizanju pobudilo je veliko interesovanje učenika iz svih škola, a takođe i pažnju građana, pa zato i ne čudi činjenica da je prostor oko klizališta u sva tri dana trajanja takmičenja bio dupke pun.To je još jedna u nizu potvrda da su mladi u Jagodini zakon, da imaju pored brojnih, i tu privilegiju da u zimskim mesecima mogu da klizaju u centru grada i druže se. I ovo jubilarno školsko takmičenje u klizanju bilo je organizovano na izuzetnom nivou, tako da sve pohvale idu organizatoru, a mi samo možemo da poželimo da ova traljdicija koja promoviše sport i zdrav način života traje još dugo, dugo na zadovoljstvo svih.
D.M. / Lj.V.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .