Naslovna // Tema dana // Pomoć države za zapošljavanje još 60 radnika

Pomoć države za zapošljavanje još 60 radnika

 

PREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU NAMEŠTAJA ,,JELA” U JAGODINI

 

  • Srećan sam što vidim kako napreduje porodična kompanija i gde svi iz porodice rade. Rast proizvodnje i prodaje je dvocifen i na godišnjem nivou iznosi 17 do 18 odsto, što im je omogućilo da investiraju – rekao je Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić obišao je, u pratnji predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, novi proizvodni pogon porodične fabrike nameštaja „Jela“ i istakao da je ova fabrika dokaz da i naši privrednici mogu dobro da posluju i da zaslužuju podršku države.

-Ponosan sam što sam posetio ovako srpsko preduzeće. Navikli smo da ovakve impresivne hale grade strane kompanije u našoj zemlji, čak i ne ovako lepe. Ova kompanija je investirala 3,5 miliona evra, uzeli su povoljan kredit od banke. Država im do sada nije pomagala i verujem da ćemo sada imati razloga pri zapošljavanju novih 60 radnika. Nadam se da će ovu priliku iskoristiti. Srećan sam što vidim kako napreduje porodična kompnaija i gde svi iz porodice rade. Rast proizvodnje i prodaje je dvocifen i na godišnjem nivou iznosi 17 do 18 odsto, što im je omogućilo da investiraju. Mi ćemo da pomognemo kao država a to za njih nije beznačajno. To pokazuje da naši privrednici mogu da imaju odlične rezultate ali je važno da vredno radimo – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ,,Jela” treba da zauzima značajan deo ne samo srpskog tržišta već i tržišta regiona i zato nam je potrebna politika stabilnosti i saradnje u regionu.

Fabrika ,,Jela” sada zapošljava više od 180 radnika, a počela je kao zanatska radionica 1991. Godine. Izvozi na tržišta 14 zemalja, kao što su Rusija, Kazahstan, Nemačka, Austrija, Češka, Grčka, Bugarska i sve zemlje regiona.

Fabrika se prostire na 12 hektara a proizvodnja se trenutno odvija na 9.000 kvadrata. Početkom ove godine završena je hala od 10.000 kvadrata koji se ovih dana oprema kompletno automatizovanom linijom za proizvodnju.

Vlasnik fabrike Miroljub Radovanović rekao je da rast privrede u Srbiji poslednje tri godine doprinosi i uspešnosti poslovanja.

-Zahvaljujem na podršci i siguran sam da će ova kompanija biti sve veća i bolja i da ćemo stvarati bolje prilike za mlade naraštaje – rekao je Radovanović.

U delegaciji sa premijerom bili su i ministar privrede Goran Knežević, predsednik Privredne komore Srbije Mirko Čadež, kao i jagodinski privrednici.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .