Naslovna // Tema dana // Pomoć za porodice sa decom, školarce, bolesne i stare

Pomoć za porodice sa decom, školarce, bolesne i stare

 

Jedan  od nekoliko  godišnjih  prijema građana u Jagodini već u prvih sat vremena okupio je preko 500 ljudi, dok se do kraja dana očekuje da će pomoć dobiti više od 1.500 ugroženih građana. Na prijemu su pomoć potražile samohrane majke, porodice sa više dece, stari i bolesni. Medju porodicama koje su dobile od 2.000 do 12.000  dinara u zavisnosti od materijalne situacije, su I porodice koje imaju decu koja polaze u školu.

„Pošto deca polaze u školu, smatrali smo da im je potrebna naša pomoć. Davali smo za svaku porodicu koja ima troje i više dece. Stari traže novac za lekove i uvek im pomažemo. Postoji socijalna komisija kojoj se građani javljaju. Svake godine dajemo i romskoj deci i naša služba odlazi kod njih. Zanimljivo je da ove godine nemamo infrastrukturne probleme i zahteve tog tipa. Nemamo veliki broj građana koji je došao da traži posao. Do marta sledeće godine imaćemo još 1.500 novih radnih mesta. Poznato je da štedimo, novac za prijem je ušteđen od januara meseca. Naši funkcioneri ne koriste gradske automobile gorivo, telefone, nema kafanskih računa i dnevnica. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća ne primaju naknadu. Mesečno štedimo između devet i 11 miliona dinara. Na osnovu broja stanovnika mi imamo prava da zaposlimo 27 komunalnih policajaca, ali smatramo da za tim nema potrebe. Mi smo jedini grad u Srbiji koji ne poseduje  pauk vozilo. Nećemo da punimo budžet kažnjavajući građane, to nikada nismo radili, Uvek smo tu da pomognemo, a ne da kažnjavamo“ rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.

Predsednik Marković je takodje rekao da će delegacija koju čine prosvetni radnici, učitelji, oni koji rade sa decom, razredne starešine svih škola u Jagodini, njih 300, boraviti u letovalištu Paralija u Grčkoj, od 27 do 31 avgusta 2017. godine.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .