Naslovna // Tema dana // Srbijom će se upravljati iz Srbije

Srbijom će se upravljati iz Srbije

 

NA MITINGU SRPSKE NAPREDNE STRANKE I KOALICIONIH PARTNERA U JAGODINI PREDSTAVLJEN PREDSEDNIČKI KANDIDAT ALEKSANDAR VUČIĆ

 -Naš kandidat brine o Srbiji svakog dana, a drugi kandidati su ostali bez svojih radnih mesta. Trenutno su nezaposleni, a Vučić ide sa više na nižu funkciju, da pomogne građanima Srbije – rekao je Dragan Marković Palma

U prepunoj sportskoj hali Jasa u Jagodini održan je predizborni miting predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Prisustvovalo je rukovodstvo SPS – a, na čelu sa Ivicom Dačićem, rukovodstvo Jedinstvene Srbije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, Pokreta snaga Srbije sa predsednikom Bogoljubom Karićem, ostali koalicioni partneri i funkcioneri i ministri iz Srpske napredne stranke.

Kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić je iz Jagodine poručio građanima  da će se Srbijom upravljati iz Srbije.

  • Mi ćemo da vodimo našu srpsku politiku, poštovati sve, čuvati mir i stabilnost. Srbijom će se upravljati iz Srbije, a ne sa strane – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da zna da se u Srbiji teško živi, ali da je u razgovoru sa građanima video i novu energiju i entuzijazam i da je siguran da će oni videti da je ova vlada postavila temelje ozbiljne države, ekonomije I privrede. On je ocenio da je Srbija postavila temelje zdrave privrede i ekonomije i da ne strepi za ekonomsku budućnost Srbije.

  • Već ove godine imaćete veće plate i penzije i to značajnije veće, pa sledeće godine opet i tako svake godine ako nastavimo da radimo – kazao je Vučić praćen skandiranjem “Aco Srbine”.

Ponovio je da je svestan da je teško, ali da ne može preko noći da bude bolje, kao i da zna da ljudi vide marljivost, požrtvovanost i posvećenost.

-Ja više od toga ne mogu da obećam. Zaista smo radili marljivo, posvećeno, odgovorno i ozbiljno i nismo se igrali sudbinom Srbije. Nisam ovde došao da se junačim, lažem ili govorim bilo šta što ne možemo da ostvarimo, već da govorim istinu i šta možemo da uradimo – rekao je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke, ocenio je i da je za ekonomski boljitak zemlje bitna i regionalna stabilnost, ali da uz sve to Srbija neće dozvoliti da bude ponižavana.

Vučić je istakao da mu se generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg zahvalio što je Srbija čuvala mir i stabilnost i obavestio ga da je NATO protiv formiranja vojske Kosova, što je ocenio kao jasnu pobedu Srbije.

-Kad sam završio razgovor sa Stoltenbergom, gotovo da su mi pošle suze od radosti. Mnogo smo radili da promenimo sliku o Srbiji, malo smo uspevali, a danas sam doživeo da mi Stoltenberg kaže – hvala Aleksandre što ste čuvali mir i stabilnost, hvala za strpljenje – rekao je Vučić u Jagodini I naglasio da je to pobeda Srbije posle mnogo godina.

– Nije naša pobeda u tome što neko drugi nešto neće moći da uradi, već zato što konačno poštuju to što je Srbija umela da se bori za mir i stabilnost, što nismo ništa tuđe želeli, ali svoje ne damo, pobeda je u tome što Srbija i naš narod nisu poslednja parija, nisu uvek krivci za sve, što Srbija postaje poštovana i uvažena u svetu – kazao je Vučić dok mu je cela hala skandirala ,,Pobeda, pobeda!”

On je ukazao i na, kako je rekao, neverovatnu mržnju koju prema njemu gaje protivkandidati na predsedničkim izborima.

-Nema problama dolazim na crtu, pa pobedite ako možete. Samo napred dođite desetorica, petnaestorica, koliko god vas ima, sve ćemo da vas pobedimo. To je pobeda Srbije – rekao je Vučić I dodao da on nije učestvovao u pljačkaškim privatizacijama i unizio zemlju.

Ponovio je da Srbija ostaje na evropskom putu, ali i da neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji.

-Čvrsto štitimo i branimo našu politiku, jer za nas nema veće vrednosti od slobode za Srbiju. Sloboda i nezavisnost su najvažnije vrednosti utemeljene u našem društvu – rekao je Vučić.

 

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao sve da daju glas Vučiću jer je to glas za stabilnu Srbiju.

– Svaka kuća i svaka država treba da ima svog domaćina. Domaćina koji će da vodi napred, a ne nazad. Onaj ko će na taj način voditi Srbiju je Aleksandar Vučić i pozivam sve da daju glas Aleksandru Vučiću jer je to glas za stabilnu i poštovanu Srbiju – rekao je Ivica Dačić.

Dačić je izjavio da je prisustvovao telefonskom razgovoru premijera Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i da je srpski premijer rekao da namera vlasti u Prištini da formiraju vojsku, predstavlja pretnju ne samo za Srbe na KiM, nego za stabilnost čitavog regiona. Dačić je naveo da je generalni sekretar NATO-a preneo premijeru da će Priština izgubiti bilo kakvu podršku ukoliko ide na taj potez.

-To je velika diplomatska pobeda za Srbiju –ocenio je Dačić, primetivši da su prethodne vlasti mogle da razgovaraju sa predstavnicima iz Evrope samo jednosmerno.

-Telefon kojim su komunicirali sa zapadnim zemaljama imao je slušalicu bez mikrofona, jer je važno bilo šta će da im kažu, zato što ovi naši njima nisu smeli da kažu ništa – rekao je Dačić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je poručio da Srbiji treba predsednik koji se zalaže za ekonomski patriotizam i nacionalni pragmatizam, a to je Aleksandar Vučić.

-Naš kandidat brine o Srbiji svakog dana, a drugi kandidati su ostali bez svojih radnih mesta. Trenutno su nezaposleni, a Vučić ide sa više na nižu funkciju, da pomogne građanima Srbije – rekao je Marković.

Na Međunarodni dan žena, 8. mart, kada je održan miting, Marković je rekao da naše majke ne vole da im deca idu u rat i istakao da je Vučić jedini kandidat za predsednika koji hoće da se živi za Srbiju, a ne da se za nju gine.

-Vlada Srbije prvi put u poslednje dve godine ima suficit, kao i Jagodina. Pobedićemo i zato što nikada nije više puteva napravljeno nego poslednje tri godine, nikada više investitora nije dolazilo u Srbiju nego u poslednje tri godine – rekao je Marković.

Marković je podsetio i na napad na srpskog premijera tokom njegovog boravka u Srebrenici, na komemoraciji žrtvama u Potočarima, i dodao da je jedva izvukao živu glavu, ali da je nije sagnuo. On je dodao da je posle toga bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, posle pet dana, šetao Knez Mihajlovom i da mu se ništa nije dogodilo i da je zato važno da pobedi čovek koji koristi mudrost, a ne silu.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .