Naslovna // Tu oko nas // Korona u Ćupriji: Više od 30 osoba oporavljeno

Korona u Ćupriji: Više od 30 osoba oporavljeno

„Broj oporavljenih veći je od broja novozaraženih. Dolazimo do maksimuma i nadam se da će broj zaraženih u narednom periodu da opadne“ rekao je Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i komandant Kriznog štaba

Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija i komandant Kriznog štaba

Kada je u pitanju korona virus, Ćuprija je od samog početka epidemije bila jedna od glavnih žarišta. Prema poslednjim informacijama, u ovoj pomoravskoj opštini zaražene su 164 osobe, u Paraćinu je 81 osoba obolela, dok je u Jagodini 60 osoba zaraženo. Prema rečima Ninoslava Erića, predsednika opštine Ćuprija i komandanta Kriznog štaba, situacija se znatno  popravlja:

-Više od 30 osoba je oporavljeno. Neki su vraćeni kući, a neki su još uvek na Sajmu. To su pozitivne informacije, jer taj broj oporavljenih je veći od broja zaraženih. Došli smo do vrha pandemije što se Ćuprije tiče i taj broj novozaraženih je mnogo manji. Samim tim, dolazimo do tog maksimuma i nadam se da će taj broj u narednom periodu da opadne. Sve novozaražene medicinske radnike sa lakšom kliničkom slikom, šaljemo u Vrnjačku Banju, dok one koji nisu medicinski radnici, šaljemo na Sajam. Želimo da odvojimo sve one koji su iz Ćuprije. To smo radili u prethodnom periodu. Ne dozvoljavamo da svako ko je zaražen ostane kod kuće. U svakom slučaju, novozaraženi odlaze iz Ćuprije što je bitno i vidi se rezultat tog rada –rekao je Erić.

Zahvaljujući sredstvima opštine Ćuprija, u toku je podela paketa penzionerima čije su penzije niže od 30 hiljada dinara. Oni su obezbedili 6000 paketa koji su se delili u prethodnom periodu, a čija podela će se nastaviti i posle praznika. Centar za socijalni rad i kladionica „Mocart“ zajednički učestvuju u akciji podele paketa socijalno ugroženim licima.

Erić je takođe istakao da su u prethodnom periodu radili asfaltiranje na opštinskom putu prema selu Bagrenica, ali i da su asfaltirali most na Velikoj Moravi tokom trajanja policijskog časa. Ipak, naglasio je da im je sada fokus na zdravlju sugrađana, te je izrazio nadu da ih sa dolaskom lepšeg vremena očekuju i bolji dani što se samog virusa tiče i stanja pacijenata.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .