Naslovna // Tu oko nas // Odbornici pomažu deci oboleloj od kancera

Odbornici pomažu deci oboleloj od kancera

 

 

Odbornici Skupštine opštine Rekovac odrekli su se po 1.000 dinara od svojih dnevnica kako bi pomogli deci oboleloj od kancera, potvrdio je predsednik opštine Aleksandar Đorđević.

Rekovac ima 33 odbornika, a dnevnica su se odrekli i predsednik opštine, zamenik i pomoćnik predsednika tako da je prikupljeno 36.000 dinara i to će biti uplaćeno za izgradnju Dečijeg onkološkog odeljenja u Nišu. I pored toga što Rekovac spada u red nerazvijenih opština u Srbiji, rukovodstvo grada se odlučilo da pomogne u ovoj akciji.

Rekovac je jedan od 38 gradova u Srbiji gde je 15.februara obeležen Svetski dan dece obolele od raka u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR je obeležio ovaj značajan datum i predstavio novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“- Stare stvari za novu nadu. Prikupljena sredstva namenjena su drugoj fazi izgradnje novog Dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. U Rekovcu je centralna manifestacija održana na trgu.

Inače, ovo nije prvi put da Rekovac pomaže deci oboleloj od kancera. Opština se ove godine odrekla tradicionalne proslave Srpske nove godine, a planiranih  200 hiljada dinara  donirano je deci oboleloj od kancera. Na teritoriji Levča desetak dece boluje od ove teške bolesti.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .