Naslovna // Tu oko nas // Opština Rekovac dobila minibus

Opština Rekovac dobila minibus

Vrednost vozila je sedam miliona dinara, a levački kraj tim povodom posetio je i Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu. On je istakao da će u narednom periodu još 44 opštine koje pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti dobiti ovo vozilo

Foto: TV Kopernikus

Zahvaljujući finansijskim sredstvima Ministarstva za brigu o selu, opština Rekovac dobila je protekle srede minibus koji će služiti za besplatan prevoz seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište. 

Opština Rekovac je za minibus dobila sedam miliona dinara, a vozilo je opremljeno po najvišim mogućim standardima. Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa Ministarstvom za brigu o selu.

-Ovaj minibus će veoma značiti svim meštanima u našoj opštini: kako najmlađima, tako i najstarijima. Ovo je jako dobra mera koju ja izuzetno podržavam i ovakve stvari su od velikog značaja za male opštine poput našeg Rekovca, tako da se ja u ime svih Levčana zahvaljujem Ministarstvu, naročito ministru Krkobabiću. Oni su prepoznali ono što je nama neophodno. Za opštine poput naše sa malim brojem stanovnika, ali koje su veoma razuđene, prevoz je jako bitna stavka. Mi imamo udaljena planinska sela koja su i do 30 kilometara udaljena od Rekovca, tako da će ovaj minibus služiti i za prevoz tih stanovnika –rekao je Đorđević i dodao da su od Ministarstva za brigu o selu prošle godine dobili dve kuće sa okućnicom za jedan mladi bračni par i jednog poljoprivrednika.

Foto: TV Kopernikus

Predstavnici škole i sela Dragovo istakli su da je minibus veoma značajan za sve meštane. Naročito će značiti đacima, pogotovo onima moraju da pešače do škole.

-Znači puno, zato što nemamo redovne linije, a posebno znači deci koja idu u školu u Rekovac i onda im je to jedina veza –rekla je Tatjana Antonijević, učiteljica u Osnovnoj školi “Dušan Popović”, u područnom odeljenju u selu Dragovo.

-Zahvaljujem se ispred meštana i đaka. Nekada su išli biciklama i pešice do škole, sada će to biti mnogo lakše sa novim minibusom –rekao je Nebojša Đurđević, predsednik Mesne zajednice Dragovo.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić istakao je tokom posete Rekovcu da se radi o prelepom kraju u kom ima malo ljudi. Ujedno je rekao i da je kupovina minibusa prvi korak ka uspostavljanju kvalitetnijih uslova za život u malim sredinama poput ove.

-Pozivam mlade ljude koji svoju budućnost vide u selu da slobodno potraže kuće. Tu je predsednik opštine, tu je mesna zajednica, a Ministarstvo će pomoći da dođu do krova nad glavom. Naš cilj je da se čuju dečja igra i glas –rekao je između ostalog Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Aleksandar Krkobabić i Milan Krkobabić: Foto TV Kopernikus

Krkobabić je pored Dragova posetio i obližnje selo Belušić, gde je takođe razgovarao sa meštanima o njihovim problemima. Ujedno je najavio i da će minibuseve narednom periodu dobiti još 44 opštine koje pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti.

Podsećanja radi, Ministarstvo je prošle godine, za ove potrebe, izdvojilo 120 miliona dinara od kojih je kupljeno 18 vozila, a među onim opštinama koje su ga kupile je i Rekovac. Kako navode, na ovaj način doprineće se rešavanju problema prevoza u ukupno 479 sela širom Srbije, a nedeljno će ga koristiti od 17 do 18 hiljada putnika.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .