´╗┐ Novi Put » Ostali bez javnog prevoza!

Naslovna // Tu oko nas // Ostali bez javnog prevoza!

Ostali bez javnog prevoza!

Me┼ítani sela Jovac, Ostrikovac i Dvorica u problemu. Prevoz vi┼íe ne ide prema Jagodini i mati─Źnoj op┼ítini ─ćupriji, razlog nepoznat

Izvor fotografije Fejsbuk stranica Selo Jovac

Me┼ítani sela Jovac, Ostrikovac i Dvorica ovih dana suo─Źavaju se sa velikim problemima. Naime, od 1. juna, naselja su ostala bez javnog prevoza koji vodi prema njihovoj mati─Źnoj op┼ítini ─ćupriji. Sli─Źna situacija se dogodila i pre nekoliko godina kada je Jagodina u pitanju, jer nijedan autobuski prevoznik vi┼íe ne saobra─ça iz ovih sela u tom pravcu. Autobus ide jedino prema Para─çinu, iako nije izvesno ni koliko ─çe to trajati.
Vozni prevoz je tako─Ĺe onemogu─çen. Posle izme┼ítanja pruge, ┼żelezni─Źki most je ostao neupotrebljen, iako bi uz minimalne investicije me┼ítanima mogao da skrati put do ─ćuprije sa sada┼ínjih 12 na samo 2,5 kilometra.
Sela se ve─ç godinama trude da se unaprede tako ┼íto podi┼żu kulturu na jedan vi┼íi nivo. Nedavno formirana biblioteka u Jovcu bi ve─ç trebalo da krene sa radom, ali zbog trenutne saobra─çajne situacije, to ne ide brzinom kojom bi trebalo. Mladim, ali i starijim osobama, na ovaj na─Źin onemogu─çen je odlazak do najva┼żnijih institucija, te moraju da se slu┼że li─Źnim prevozom. Nije poznato za┼íto je stanje ovakvo kakvo jeste, ali je sigurno da me┼ítanima ovo predstavlja veliki problem koji treba da se re┼íi ┼íto pre.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .