Naslovna // Tu oko nas // Ostali bez javnog prevoza!

Ostali bez javnog prevoza!

Meštani sela Jovac, Ostrikovac i Dvorica u problemu. Prevoz više ne ide prema Jagodini i matičnoj opštini Ćupriji, razlog nepoznat

Izvor fotografije Fejsbuk stranica Selo Jovac

Meštani sela Jovac, Ostrikovac i Dvorica ovih dana suočavaju se sa velikim problemima. Naime, od 1. juna, naselja su ostala bez javnog prevoza koji vodi prema njihovoj matičnoj opštini Ćupriji. Slična situacija se dogodila i pre nekoliko godina kada je Jagodina u pitanju, jer nijedan autobuski prevoznik više ne saobraća iz ovih sela u tom pravcu. Autobus ide jedino prema Paraćinu, iako nije izvesno ni koliko će to trajati.
Vozni prevoz je takođe onemogućen. Posle izmeštanja pruge, železnički most je ostao neupotrebljen, iako bi uz minimalne investicije meštanima mogao da skrati put do Ćuprije sa sadašnjih 12 na samo 2,5 kilometra.
Sela se već godinama trude da se unaprede tako što podižu kulturu na jedan viši nivo. Nedavno formirana biblioteka u Jovcu bi već trebalo da krene sa radom, ali zbog trenutne saobraćajne situacije, to ne ide brzinom kojom bi trebalo. Mladim, ali i starijim osobama, na ovaj način onemogućen je odlazak do najvažnijih institucija, te moraju da se služe ličnim prevozom. Nije poznato zašto je stanje ovakvo kakvo jeste, ali je sigurno da meštanima ovo predstavlja veliki problem koji treba da se reši što pre.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .