Naslovna // Tu oko nas // Rotarakt klub “Ćuprija-Morava” donirao vizire medicinskim radnicima

Rotarakt klub “Ćuprija-Morava” donirao vizire medicinskim radnicima

Zaštitna oprema uručena je odeljenju kardiologije Kliničkog centra Srbije i školskom dispanzeru Doma zdravlja u Ćupriji. U narednim danima, očekuje se nastavak ove akcije

Foto: Rotaract club “Ćuprija-Morava”

Rotarakt klub „Ćuprija-Morava“ donirao je nedavno određenu količinu vizira odeljenju kardiologije Kliničkog centra Srbije i školskom dispanzeru Doma zdravlja u Ćupriji.

Ova oprema je medicinskim radnicima potrebna za zaštitu lica od potencijalnog kapljičnog prenosa korona virusa, a viziri su obezbeđeni uz pomoć prijatelja iz „Polyhedra Lab“-a:

-Rotarakt klub oseća odgovornost da pruži građanima našeg Pomoravskog okruga neophodnu sigurnost, koja se ogleda u zaštiti onih koji su na prvoj liniji fronta. Radnici u zdravstvenim ustanovama, osim što se bore da suzbiju aktuelni virus, svakodnevno obavljaju i svoje uobičajene aktivnosti za koje su specijalizovani. Njihova bezbednost je važna prilikom rasterećenja obima posla u samom zdravstvenom sistemu –rekao je Miloš Stanojlović, predsednik rotarakt kluba „Ćuprija-Morava“.

U narednim danima, očekuje se montaža više stotina vizira koji će naknadno biti donirani zdravstvenim ustanovama u Pomoravlju.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .