Naslovna // Tu oko nas // “Standard Furniture Srbija” dobila nagradu Regionalne privredne komore Srbije

“Standard Furniture Srbija” dobila nagradu Regionalne privredne komore Srbije

„Hvala direktoru Lučiću i Regionalnoj privrednoj komori što su prepoznali trud i rad naše kompanije, kao i vrednosti za koje se zalažemo“ rekao je Miodrag Perović, generalni direktor ove firme

Miodrag Perović i Predrag Lučić: Foto TV Kopernikus

Kompanija “Standard furniture Srbija” iz Ćuprije dobila je nagradu Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore šumadijskog i pomoravskog upravnog okruga za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2021. godinu. Nagrada je uručena generalnom direktoru ove kompanije Miodragu Peroviću na svečanosti pretprošlog ponedeljka povodom Dana Regionalne privredne komore šumadijskog i pomoravskog upravnog okruga, koja je održana u Kragujevcu.

Kompanija “Standard furniture Srbija” bavi se preradom drveta i drvnih proizvoda i celokupna prodaja je već 17 godina izvozno usmerena ka ekskluzivnom lancu robnih kuća, Ikei. Generalni direktor ove kompanije zahvalio se Privrednoj komori Srbije koja je prepoznala trud, rad i vrednosti za koje se “Standard furniture Srbija” zalaže.

-Ta dužina od 17 godina jeste sama po sebi priznanje za sve zaposlene, da možemo biti veoma dobar partner ako velikoj multinacionalnoj kompaniji. S druge strane, evoma prija priznanje Regionalne privredne komore Srbije jer negde znači da vas u vašoj kući, u vašem region, priznaju I da vam daju jednu lepu nagradu koja je samo potvrda dosadašnjeg rada, još jedan vetar u leđa za rad i napredak naše kompanije. Ovom prilikom bih čestitao i svim našim zaposlenima koji i danas čine tim od 400 ljudi i koji su svakako dali doprinos unazad 17 godina da budemo lideri u svetu, s obzirom na to da radimo za jednog poznatog kupca. Sprega Privredne komore i svakog privrednog subjekta je bitna, pogotovo što u mnogim stvarima olakšavaju posao tako što vas informišu na vreme, a svakodnevne izazove u poslu gledaju da vam reše i da vi budete na neki način uvek u toku, kako vam ne bi omelo tekuće poslovanje. Privredna komora nam je veoma bitan partner u svakodnevnom radu, jer znamo da oni posmatraju rad: ne samo kod naš, nego i drugih privrednih subjekata. To nam daje još veći podstrek da radimo još bolje –istakao je Perović.

On je dodao i da kompanija kojom rukovodi ima velike planove za nastupajući period što se poslovanja tiče.

-Ovu godinu ćemo završiti sa 10 procenata rasta, a u njoj smo zaposlili oko 50 novih radnika. Za naredni period očekujemo nova zapošljavanja i plan rasta od 15 procenata. Već smo podneli pismo o namerama Razvojnoj agenciji Srbije za novi investicioni ciklus gde nam je podrška države neophodna kako u nabavci osnovne sirovine trupaca, jer ih isključivo nabavljamo od preduzeća “Srbija šume”, tako i po pitanjunove radne snage –kazao je on.

Dobitnici ovogodišnjih priznanja: Foto TV Kopernikus

Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore šumadijskog i pomoravskog upravnog okruga, pohvalio je to što je privreda ovog kraja Srbije u prvih devet meseci ove godine ostvarila izvoz u vrednosti od 1,3 milijarde evra. Takođe, on je istakao značaj toga što su mnoge domaće firme uključene u proces dualnog obrazovanja – među kojima je i kompanija „Standard Furniture Srbija“.

-Mi jednim delom izuzetno visoku investicionu atraktivnost Šumadije i Pomoravlja, pa i Republike Srbije, dugujemo izuzetno uspešnom modelu i izuzetno uspešnoj realizaciji dualnog sistema obrazovanja. U tom smislu je izuzetno značajno da imamo kompanije kao što je “Standard furniture Srbija” i druge kompanije koje su u dualnom sistemu obrazovanja, koje uspešno realizuju ovaj sistem koji traže veliki broj učenika za svoje potrebe. One su zaista nosioci razvoja, ne samo u svom sektoru, nego i u svojim lokalnim samoupravama –rekao je Lučić.

Regionalna privredna komora šumadijskog i pomoravskog upravnog okruga obeležava šesti decembar kao uspomenu na dan kada je 1823. godine Knez Miloš doneo naredbu o osnivanju poslovnih asocijacija i uređivanje poslovnih tokova u tada maloj srpskoj državi.

D.M.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .