Naslovna // Tu oko nas // Svilajnac: Uručene novčane nagrade najboljim studentima

Svilajnac: Uručene novčane nagrade najboljim studentima

Opština Svilajnac i ove godine uručila je novčane nagrade u iznosu od 70.000 dinara studentima koji imaju prosek iznad 9,00, a kojih je ove godine bilo 59. Ova praksa poštuje se već 9 godina.

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalno, na svečanom prijemu koji je proteklog petka upriličen u Skupštini opštine Svilajnac, najbolji studenti su, nakraju još jedne kalendarske godine,nagrađeni za veliki rad i visok prosek ocena u prethodnoj školskoj godini. Nagrade im je uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

-Trudimo se da stvaramo najbolje moguće uslove za školovanje ove dece, počevši od vrtića pa sve do polaska na fakultet, da stvorimo tehničke uslove i na kraju da stimulišemo i nagrađujemo najbolje. Ovo nisu samo najbolji studenti Svilajnca, nego i najbolji studenti Srbije, izjavio je Predrag Milanović, predsednik opštine, dodavši da je ovo deveta godina za redom da se najbolji student nagrađuju na ovaj način.

Ovom prilikom on je istakao da je ove godine nagrađeno 60 najboljih đaka osnovnih i srednjih škola, što je takođe praksa svilajnačke lokalne samouprave godinama unazad, a da će se kraj ove kalendarske godine zaokružiti na najbolji mogući način – poklonima koje grad priprema za najmlađe sugrađane.

Naime, Opština Svilajnac odlučila je da ove godine obraduje svu decu uzrasta do 10 godina besplatnim novogodišnjim paketićima. Besplatni paketići deliće se u okviru projekta „Svilajnčani na prvom mestu“ preko Korisničkog centra opštine Svilajnac. Prijava traje do 20. decembra i vrši se u Korisničkom centru, u ulici 27. marta 2, svakog radnog dana od 8.00 – 17.00 časova i u svim seoskim mesnim kancelarijama. Potrebno je da barem jedan roditelj poseduje Svilajnačku karticu i dođe lično sa detetom/decom koju prijavljuje za paketić. Ko nema Svilajnačku karticu može je besplatno izvaditi na mestu prijave.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .