Naslovna // Vesti // Bolji uslovi za rad i učenje

Bolji uslovi za rad i učenje

 

 

U školi ,,Boško Đuričić“ uveliko traju radovi na uređenju kuhinje, dve učionice i mokrog čvora koje finansira grad

U svim jagodinskim školama u toku su radovi na uređenju učionica, kabineta i drugih prostorija u kojima borave učenici i profesori. Uglavnom je reč o krečenju zidova, dok se u Osnovnoj školi ,,Boško Đuričić“ u Jagodini obavljaju veći radovi i to na uređenju kuhinje, dve učionice i mokrog čvora.

Sredstva u iznosu od 500.000 dinara je obezbedila lokalna samouprava, kaže direktor škole ,,Boško Đuričić“ Zoran Marković.

-Lokalna samouprava finansira rekonstrukciju jednog dela škole gde ćemo napraviti mokri čvor i obezbediti dve učionice koje će služiti za nastavu. Do sada je tu bila radionica i nalazi se u drugom objektu. Rekonstruišemo i kuhinju u matičnom objektu jer smo aplicirali za otvaranje produženog boravka u školi. Mi se nadamo da, s obzirom na rezultate i broj učenika koji se povećava, ćemo dobiti produženi boravak. Tako će učenici prvog i drugog razreda moći da budu kod nas od 7 do 16 časova. Biće lakše i njima i roditeljima jer će deca biti na sigurnom, uradiće domaće zadatke i sve aktivnosti koje su predviđene planom i programom produženog boravka – rekao je Marković.

U ovoj školi ali i u drugim školama u Jagodini i Srbiji pripremaju se za tri nova predmeta koja će biti obavezna za učenike petog razreda.

– Peti razred će dobiti tri nova predmeta: tehniku i tehnologiju, fizičko i zdravstveno vaspitanje i informatiku i računarstvo. Preko 90 odsto dece je do sada pohadjalo informatiku i računarstvo i dok je bio izborni. Sada će učenici petog razreda imati po jedan čas redovnih aktivnosti više tako da će svakog dana imati šest časova – objasnio je Marković i dodao: – Imali smo stručni kadar koji je pokrivao sve ove predmete i do sada ali zbog povećanja broja odeljenja mi smo prošle godine zaposlili još neke radnike i preuzimali smo tehnološki višak iz drugih škola. I ove godine, zbog dva odeljenja više i ukoliko bude odobren produženi boravak, mi ćemo zaposliti još radnika tako da imamo sve više zaposlenih i sve više đaka.

Osnovna škola ,,Boško Đuričić“  narednu školsku godinu započinje sa 40 učenika više u odnosu na prethodnu. Ove godine škola će imati rekordnih  920 đaka.

J.L.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .