Naslovna // Vesti // Finansijska podrška porodicama i obolelima od malignih bolesti (FOTO+VIDEO)

Finansijska podrška porodicama i obolelima od malignih bolesti (FOTO+VIDEO)

 

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA JAGODINE

 

-Pomažemo trudnicama, porodiljama, novorođenoj deci, prilikom smrtnog slučaja, ali i onima koji su oboleli od malignih oboljenja kojih ima dosta u Srbiji, pa i kod nas – rekao je gradonačelnik Ratko Stevanović

Skupština grada Jagodine nastavlja sa realizacijom socijalnog programa po kome je prepoznatljiva u Srbiji a koji je sastoji od borbe protiv bele kuge, pomoći deci, nezaposlenima, starima i bolesnima, i svim ostalim socijalno ugroženim grupama.

Tako su odbornici Skupštine grada Jagodine na sednici, održanoj u ponedeljak, usvojili predloge odluka o finansijskoj podršci. Reč je finansijskoj podršci porodicama u cilju povećanja nataliteta po kojoj nezaposlene trudnice i porodilje dobijaju mesečno po 12.000 dinara. Prema istoj odluci i nezaposleni roditelji novorođene dece ostvaruju pravo na novčani iznos od 200 evra. Skupština grada pomaže i porodicama za pogrebne troškove u iznosu od 200 evra.

Pomoć od 5.000 dinara dobiće i oboleli od malignih bolesti. Ukoliko je reč o nezaposlenom ili maloletnom licu ova jednokratna novčana pomoć se povećava za 100 posto.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je izjavio da grad nastavlja da pomaže ugrožene kategorije ljudi.

-Pomažemo trudnicama, porodiljama, novorođenoj deci, prilikom smrtnog slučaja, ali i onima koji su oboleli od malignih oboljenja kojih ima dosta u Srbiji, pa i kod nas. Pored toga, mi obezbeđujemo prevoz bolesnih građana do kliničkih centara u Srbiji, obezbeđujemo lekove za stare i bolesne – rekao je Stevanović.

Načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević je istakao da je Jagodina poznata po tome da više od jedne decenije vodi računa o svim kategorijama stanovništva.

-Grad vodi računa o bolesnima, kao i njamlađim kategorijama. Ove odluke su veoma značajne jer znamo koliko je bela kuga veliki problem u Srbiji. Ovo je način kako treba problem rešavati dugoročno. Isto tako znamo da postoji veliki porast malignih oboljenja. Mi pokušavamo na ovaj način da pomognemo i njima i njihovim porodicama – izjavio je Milosavljević.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Jagodine Nikola Radosavljević je izjavio da se oni trude i da na mikro planu slede Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića.

-Ovo je jedna u niza odluka za pomoć trudnicama ali, na žalost, i osobama koje su obolele od kancera. Nakon bombardovanja 1999.godine intezivirana je ta bolest. Nadamo se da ćemo uspeti da suzbijemo takve bolesti. Upravo se zbog toga i trudimo da obezbedimo skener za Opštu bolnicu u Jagodini. Ja sam otac troje dece i podržavam sve ono što se tiče nataliteta – rekao je Radosavljević.

Na sednici Skupštine grada, između ostalog,  usvojen je niz akata iz oblasti javnog osvetljenja, saobraćaja i građevinskog zemljišta, kao i iz oblasti rada lokalne samouprave. Data je saglasnost na izveštaje o radu javnih preduzeća za prošlu godinu, kao i programe poslovanja i rada za ovu godinu. Usvojen je predlog odluke o osnivanju Kancelarije za mlade.

Treba reći i da su na ovoj sednici sve tačke usvojene jednoglasno.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .