Naslovna // Vesti // Jedinstvo omladine iz celog Pomoravlja

Jedinstvo omladine iz celog Pomoravlja

 

Udruženje „SOKO“ iz Jagodine proslavilo slavu svoje organizacije i četvrti rođendan

Potpisan sporazum o saradnji udruženja „SOKO“ sa Udruženjem mladih iz Ćuprije i Studentskom organizacijom iz Paraćina

Sporazum o saradnji potpisan: Rajko Minić, Aleksandar Racić i Miloš Jovanović

„Srpska omladinska kulturna organizacija“, poznatija i kao udruženje „SOKO“, proslavila je svoju slavu Sveti vladika Nikolaj, kao i četvrtu godinu svog postojanja, protekle srede u prostorijama „Alternativnog Kulturnog Centra“ u Jagodini. Tom prilikom, potpisan je i sporazum o saradnji sa Udruženjem mladih iz Ćuprije i Studentskom organizacijom iz Paraćina.
Aleksandar Racić, predsednik udruženja „SOKO“, zahvalio se mnogobrojnoj omladini koja je uveličala slavlje te večeri i što je prisustvovala istorijskom trenutku za njihovo udruženje:
„Za četiri godine koliko postojimo, uradili smo dosta toga. Jedan od naših ciljeva je i jedinstvo i saborstvo srpske omladine, da pod krila sokola skupimo svu omladinu. Potpisali smo i memorandum sa dve omladinske organizacije iz Pomoravlja: Udruženjem mladih iz Ćuprije i Studentskom organizacijom iz Paraćina. To je jedan plod našeg rada. Spremamo se za mnogo veće poduhvate i akcije“ rekao je Racić.
Među prisutnima, bio je i predsednik studentske organizacije Pedagoškog fakuleta u Jagodini, Dušan Marković, koji je takođe bio jedan od govornika. On je, između ostalog, rekao da je jedna ovakva organizacija preko potrebna našem društvu:
„Mi imamo izuzetnu saradnju sa udruženjem „SOKO“ i izlazimo im u susret kakva god pomoć da im je potrebna. Oni posećuju sve naše manifestacije i to je taj stožar okupljanja. Ovu organizaciju čine mladi ljudi, a mladi ljudi su naša budućnost. Pred nama su bitne i velike stvari koje treba uraditi. Neka to bude „SOKO“ ili bilo koja druga organizacija, ali da omladina izađe iz svojih kuća i da se posveti pravim vrednostima koje u Srba svakako ima“ rekao je Marković.


Predstavnici Udruženja mladih iz Ćuprije i Studentske organizacije iz Paraćina ne kriju zadovoljstvo zbog ostvarivanja saradnje sa udruženjem „SOKO“ s obzirom na to da su im ciljevi slični:
„Naša saradnja je krenula pre mesec dana kada smo pričali o udruženju naših organizacija. Iako smo na početku, saradnja je do sada bila odlična. Razmatrali smo o budućim projektima i pred nama je lepa budućnost“ rekao je Rajko Minić, predsednik Udruženja mladih iz Ćuprije.
Miloš Jovanović, predsednik Studentske organizacije iz Paraćina, izjavio je da očekuje zajednički napredak:
„Od samog početka sarađujemo sa njima. Napredak će označiti povećanje aktivnosti kroz zajedničke pokrete i apliciranje za veće fondove kod ministarstava i većih donatora“ rekao je Jovanović.
Te večeri, okupio se veliki broj mladih ljudi, a posle zvaničnog potpisivanja sporazuma o saradnji, proslava je nastavljena uz muziku i prigodan koktel.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .