Naslovna // Vesti // Održane 13. seoske olimpijske igre

Održane 13. seoske olimpijske igre

Pobedničke ekipe nadmetaće se na republičkim Seoskim Olimpijskim igrama, koje će biti održane ove subote u selu Banja kod Aranđelovca


Trinaeste po redu Seoske Olimpijske igre održane su protekle subote u selu Dragocvet kod Jagodine. Nadmetalo se više od 300 takmičara iz 20 sela sa teritorije Jagodine. Predsednik Saveza za rekreativni sport u Jagodini, Zoran Gligorijević, istakao je značaj ove tradicionalne sportske manifestacije:
-Grad Jagodina i lokalna samouprava pored vrhunskog sporta veliku pažnju posvećuje i sportu na selu i rekreativnom sportu. Samo 20 opština na teritoriji cele Srbije podržava ovakav vid takmičenja. U prethodnom periodu dosta se radilo na poboljšanju infrastrukture u ovim sredinama da bi se stvorili uslovi za ovakav vid takmičenja. Svako selo koje ima preko 50 domaćinstava ima osvetljen i ograđen teren za male sportove i veliki fudbalski teren. Najnovija akcija je izgradnja Domova kulture u svakom selu i svako od tih domova smo opremili šahovskom garniturom i stolovima za stoni tenis. Na taj način stvoreni su uslovi da se ekipe takmiče i provedu lepo vreme, a ovo je način da se druže i takmiče sa ekipama iz drugih sela –rekao je Gligorijević.
Takmičenje je održano na četiri različita poligona. Učesnici su se takmičili u 11 kategorija, a evo i rezultata. Najbolja u basketu, u muškoj kategoriji bila je ekipa iz Ribara, dok je u ženskoj trijumfovao tim iz Dragocveta. Kada je pikado u pitanju, prvo mesto u muškoj kategoriji osvojio je tim iz Glogovca, dok je ženskoj kategoriji pobedio tim iz Donjeg Račnika. U šahovskoj disciplini, najbolji su bili: muški tip iz Končareva i ženski tim iz Bagrdana. Pobednici u streljačkoj disciplini, bili su Rajkinac u muškoj kategoriji i Dragocvet u ženskoj kategoriji. Ekipa sela Duboka trijumfovala je u ženskoj kategoriji za stoni tenis, dok je u muškoj pobedu odneo tim iz Dražmirovca. U odbojci za muškarce, najbolja je bila ekipa iz Šuljkovca, dok je najbolju žensku odbojku igrala ekipa iz sela Duboka. U nadvlačenju konopca, najbolji su bili sportisti iz Međureča, dok su u rukometu pobedu odneo tim iz Ribara. Kada je narodni višeboj za muškarce u pitanju, titulu prvaka odneo je tim iz Majura, a kada je višeboj za žene u pitanju, pobedila je ekipa iz Duboke. Muški tim iz Majura i ženski iz Duboke bili su najbrži na krosu. Kada je mali fudbal u pitanju, prvo mesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa iz Kovačevca, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila ekipa iz Dragocveta.
Svi pobednički timovi takmičiće se na republičkim Seoskim Olimpijskim igrama, koje će biti održane ove subote u selu Banja kod Aranđelovca. Organizator ovog takmičenja bio je Savez za rekreativni sport u Jagodini, dok je sve troškove organizacije snosila Skupština grada Jagodine.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .