Naslovna // Vesti // Palma vodi 1000 poljoprivrednika iz Srbije u Grčku

Palma vodi 1000 poljoprivrednika iz Srbije u Grčku

Oni će u regiji Pierija, u Paraliji, boraviti od 28, avgusta do 1. septembra. Oko 60 posto njih je iz Jagodine, a 40 posto iz drugih gradova Srbije. Veći deo troškova snosi “Jedinstvena Srbija”, a jedan deo donatori

Foto: TV Kopernikus

Oko 1000 poljoprivrednih proizvođača iz 35 gradova Srbije u organizaciji Skupštine grada Jagodine boraviće u Paraliji od 28. avgusta do 1. septembra, gde će obići više poljoprivrednih gazdinstava i razmeniti iskustva sa tamošnjim poljoprivrednicima. Tim povodom, održana je konferencija za novinare na kojoj je o detaljima putovanja govorio predsednik Skupštine grada Jagodine i „Jedinstvene Srbije“ Dragan Marković Palma:

-Ovako organizovano putovanje nije ništa novo za Jagodince, ali prvi put, vodimo poljoprivrednike iz 35 gradova i opština Srbije, njih ukupno 1000. Za svako putovanje do sada, koje organizuje grad Jagodine, obezbeđivali smo donatore. Za ovo putovanje donator je Jedinstvena Srbija sa većim procentom, a obezbedili smo i jedan manji broj donatora koji će nam pomoći da ovo putovanje realizujemo. Ukupno 60 posto poljoprivrednika koji idu na put su iz Jagodine, a 40 posto iz još 35 gradova i opština Srbije. Oni će boraviti u regiji Pierija, u Paraliji i tamo će obići njihove kolege koje proizvode povrće u staklenicima, kao i jednu proizvodnju stočne hrane. Za ovo putovanje saglasnost je dao predsednik Srbije Aleksndar Vučić. „Jedinstvena Srbija“ koja je glavni donator novog putovanja dobija mesečno cifru para iz budžeta kao parlamentarna stranka i mi smo hteli da na najdirektniji način vratimo te pare onima koji pune budžet Republike Srbije. Nismo od tih para kupovali automobile, niti smo ih čuvali za izbornu kampanju da bi kupovali kačkete, olovke i upaljače, već da poljoprivrednici, koji do sada nisu putovali obiđu nekoliko gazdinstava u Grčkoj, u državi članici Evropske Unije i da vide da tamo ne teče med i mleko”  rekao je Marković.

Predsednik Skupštine grada Jagodine je dodao i da poljoprivredni proizvođač nema ni bolovanje, ni regres ni topli obrok, ni godišnji odmor, već da svemora da zaradi sam, te je to i razlog zašto vodi poljoprivredne proizvođače na putovanje.
Na konferenciji su govorili i poljoprivrednici: Gorana Momčilović iz Dragocveta, Marina Mladenović iz Kolara, Miodrag Milovanović iz Duboke, Jovica Savić iz Bresja, Stefan Stanišić iz Glogovca i Miroljub Milutinović iz Dražmirovca koji su se zahvalili gradu Jagodini na svoj pomoći i pažnji koju pruža selu i poljoprivrednicima. Konferenciji za novinare, koja je održana u Skupštini grada Jagodine, prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .