Naslovna // Vesti // Rekordna poseta za kraj letnje sezone

Rekordna poseta za kraj letnje sezone

 

Protekle subote, na letnjoj sceni izletišta „Potok“ u Jagodini izvedena predstava za decu „Avanture viteza Trapavog“, dok je već naredne večeri na istoj sceni nastupila Vera Matović uz pratnju orkestra Slaviše Savića Šodera pred oko 6000 posetilaca

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“, koja je održana proteklog vikenda na letnjoj sceni izletišta „Potok“, završena je velikom stilu i rekordnom posetom. Prošle subote, izvedena je dečija predstava „Avanture viteza Trapavog“, a već naredne večeri u istom ambijentu, nastupila je legendarna estradna umetnica Vera Matović, zajedno sa harmonikašem Slavišom Savićem Šoderom i orkestrom.
Predstava „Avanture viteza Trapavog“ pozorišta „Art“ iz Beograda izvedena je premijerno pred jagodinskom publikom. Tradicionalno, privukla je veliki broj publike, a najviše je bilo onih najmlađih. Odlična gluma i jedinstvena scenografija oduševila je mališane, koji su sa pažnjom i osmehom pratili svaku rečenicu. Glumci, predvođeni Fuadom Tabačićem, bili su naročito oduševljeni prijemom jagodinske pubike:
-Jagodina je svakako zaslužila jednu premijeru. Imali smo malu tremu, ali nadamo se da je sve ispalo kako valja. Glumci nemaju baš stalno prilike da nastupaju pred ovako velikim brojem ljudi. Ovde je jedna potpuno nova energija koju mi na sceni osećamo i koja nas vodi da budemo što bolji i zanimljiviji –rekao je Tabačić.
-Izuzetno je prijatno i divno, sviđa mi se što ima jako puno dece i to je najbitnije. Priroda je jako lepa, kao i scena, tako da možemo samo da uživamo svi zajedno –rekla je njegova koleginica Jadranka Nanić Jovanović.
Već naredne večeri, u istom ambijentu, pred brojnom publikom čija je brojka od skoro šest hiljada oborila sve rekorde, nastupila je legendarna estradna umetnica Vera Matović. Ona je zajedno sa harmonikašem Slaviše Savića Šodera izvodila svoje pesme, ali i hitove svojih kolega. Pesma se orila izletištem, a publika je vidno uživala u svakoj otpevanoj pesmi i taktu orkestra. Iako ovde ne nastupa prvi put, uvek dobro raspoložena Vera Matović, za naš list iznela je svoje impresije:
-Predivno se osećam kada vidim ovoliko sveta. Zaista sam ponosna na ovu publiku koja dolazi, koja me podržava. U ovakvom ambijentu, osećam se kao da nastupam ispred Nijagarinih vodopada (smeh). Već sam rekla i ponoviću još jednom: ovo nema nigde i ovako nešto ima samo u Jagodini –rekla je sa zadovoljstvom Vera Matović za naš list.
Harmonikaš Slaviša Savić Šoder, delio je mišljenje koleginice sa kojom je nastupio:
-Oduševljen sam. I prošli put sam bio prijatno iznenađen i sada mi je opet jako drago što ovde nastupamo. Što se mene tiče, možemo svakog dana ovako –rekao je Savić.
Posle Verinog maestralnog nastupa, usledili su prvi taktovi „Moravca“, što je ujedno i bio poziv da se mnogobrojna publika uhvati u veliko kolo i napravi veliku narodnu igranku, koja je bila sastavni deo ove manifestacije tokom cele letnje sezone. Prisutni su neumorno igrali i veselili se, a njihovi pozitivni utisci posle ove zabavne večeri govorili su da je još jednom organizacija bila na visokom nivou.
Od samog početka ove sezone, manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ beleži veliku posećenost, kako publike iz Jagodine, tako i ostalih krajeva Srbije. Raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste privukao je veliki broj turista, te bi se sa sigurnošću moglo reći da je od samog početka pa do kraja, sve proteklo baš onako kako je i zamišljeno. Organizator svih dešavanja na letnjoj sceni izletišta „Potok“ je Kulturni centar „Svetozar Marković“, a pokrovitelj dešavanja je Skupština grada Jagodine. Za sva dešavanja u „Potoku“, ulaz je tradicionalno besplatan.
Dušan Miletić

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .