Naslovna // Vesti // Ubijen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović

Ubijen advokatski pripravnik Nemanja Stojanović

 

Nemanja Stojanović je radio kao advokatski pripravnik u kancelariji svog oca, poznatog jagodinskog advokata Milovana Mikija Stojanovića

Advokatski pripravnik iz Jagodine Nemanja Stojanović (27) ubijen je, sa četiri hica iz pištolja, prošle srede, rano ujutro, oko 2:45 minuta,  ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo, u Ulici Braće Dirak.

Policiju je o slučaju obavestio stanar zgrade koji je čuo pucnje. Policija i dežurni tužilac su obavili uviđaj, radi se na prikupljanju dokaza, a motivi i izvršioci još nisu poznati.

Nemanja Stojanović je radio kao advokatski pripravnik u kancelariji svog oca, poznatog jagodinskog advokata Milovana Mikija Stojanovića.

Istraga ubistva ide u nekoliko pravaca. Postoji mogućnost da je mladi advokat ubijen greškom i da je sačekuša bila namenjena ,,žestokom momku“ koji živi u istoj zgradi kao i Nemanja. S druge starne moguće je i da je ubistvo opomena njegovom ocu  advokatu zbog nekog od slučajeva koje je imao. U svakom slučaju, reč je o porfesionalnom ubistvu jer su, kako saznajemo, dva metka ispaljena u grudi a dva u glavu. Takođe, policija i tužilaštvo proveravaju i ko je na društvenoj mreži „Fejsbuk” ostavio jezive poruke posle tragičnog događaja. Na ovoj društvenoj mreži, samo nekoliko sati posle Stojanovićevog ubistva, sa lažnog profila, upućene su poruke u kojim se likuje zbog ubistva advokatskog pripravnika.

Prijatelji pokojnog mladića imaju samo reči hvale za njega. Kažu da je bio dobar, druželjubiv, elokventan i da se radovao advokatskoj karijeri.

Advokati u Jagodini su istog dana, zbog ubistva kolege, zaustavili rad. U znak protesta i sa zahtevom da se što pre pronađe ubica, više od stotinu advokata iz celog Pomoravskog okruga, okupilo se ispred zgrade Višeg suda u Jagodini.

-Ovo je jedna strašna tragedija koja je pogodila i nas lično i celu našu profesiju. Reč je mladiću koji je ubijen na pragu svoje kuće bez bilo kakvog znanog ili  neznanog razloga. Ovo je samoinicijativni skup advokata i naša komora će da donese odluku o obustavi rada do otkrivanja počinioca ili razjašnjenja celog slučaja – rekao je advokat iz Jagodine Momčilo Jovanović. član Programskog saveta Advokatske komore Srbije Momčilo Jovanović iz Jagodine.

Ovom prilikom je rečeno da advokati moraju da budu zaštićeni.

-Ovo što se desilo je nečuveno jer je reč o mladoj osobi koja je za nekoliko nedelja trebalo da polaže pravosudni ispit. Reč je dečku koji nema nikakvih problema ni sa kime. Izgubio je život u brutalnoj sačekuši a siguran sam da on ne može biti razlog tome kao ni njegovi roditelji – kazao je Jovanović.

Skupu advokata u Jagodini su se priključili i sudije i tužioci.

Nemanja Stojanović je sahranjen u petak na Gradskom groblju u Jagodini u prisustvu porodice, rodbine i nekoliko hiljada prijatelja i kolega.

N.P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .