Sastojci
Testo: 2 kašike ulja, 125 ml vode, prstohvat soli, 250 grama brašna
Fil: 2 glavice luka, 100 grama slanine u kockicama, 1 caša kisele pavlake, so, biber, vlašac
Priprema
Zamesite tjesto sa navedenim sastojcima i ostavite da se malo odmori. Crni luk očistite i iseciete na tanke kolutove ili režnjeve. Slaninu iseckajte na kockice.
Testo tanko razvucete oklagijom ili rukama, kao za picu ili jos tanje. Premažite ga kiselom pavlakom, začinite solju i biberom i pospite po njemu slaninu i luk. Količina slanine i luka može varirati, u zavisnosti koloko čega volite.
Vreme i temperaturu pečenja prilagodite svojoj pećnici. S obzirom da je testo veoma tanko, ne treba mu puno da se ispeče. Kratko prohladiti, izrezati na kocke i poslužiti.