Naslovna // Društvo // Akcija “Krv život znači” Crvenog krsta: Prijave do 31. marta

Akcija “Krv život znači” Crvenog krsta: Prijave do 31. marta

Konkurs je aktuelan i za učenike sa teritorije Jagodine i okolnih sela. Radovi koji se dostavljaju fizički, donose se na adresu Braće Dirak 48, dok one, koji se šalju elektronski, treba poslati na adresu ckjagodina@gmail.com. Za najbolje su pripremljene i vredne nagrade koje će biti uručene 14. juna

Foto: Crveni krst Srbije

Crveni krst Srbije i ove godine raspisao je konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Krv život znači”. Ove godine, trajaće do 31. marta, a konkurs je aktuelan i za učenike sa teritorije grada Jagodine i okolnih sela.

Cilj konkursa je da učenici na umetnički način razmišljaju o lepoti davanja, ljudskoj solidarnosti, prijateljstvu i zdravlju, a ujedno ih edukuje o značaju dobrovoljnog davanja krvi, te mogu, na sebi svojstven način, da prikažu dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno davalaštvo krvi.

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih i srednjih škola, mogu da učestvuju sa likovnim ili literarnim radom koji se dostavljaju fizički ili video snimkom koji se šalje elektronskim putem. Stariji osnovci, od petog do osmog razreda, mogu da konkurišu posterom, tekstom kratke SMS poruke i video snimkom. Učenici gimnazija i srednjih škola mogu da se prijave na konkurs “Krv život znači” vizualima za društvene mreže “Instagram” i “Facebook”, tekstom kratke SMS poruke ili video snimkom. Vizuali i video snimci se dostavljaju elektronski, a tekst SMS poruke fizički.

Svaki rad treba da sadrži i podatke o autoru: ime i prezime, naziv škole i razred, naziv grada ili opštine, kao i ime i prezime nastavnika, profesora ili mentora. Šalju se do 31. marta, a rezultati će biti objavljeni tokom Nedelje Crvenog krsta, od 8. do 15. maja. Nagrade će biti uručene 14. juna, na Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Prvoplasirani biće nagrađeni desetodnevnim letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta, dok će drugoplasirani i trećeplasirani dobiti vredne knjige i druge sitnice. Nastavnici, profesori i mentori će takođe dobitni prigodne nagrade. Radovi koji se dostavljaju fizički, donose se na adresu: Braće Dirak 48, 35000 Jagodina, a svi radovi koji se šalju elektronski dostavljaju se isključivo na adresu ckjagodina@gmail.com. Sve detaljnije propozicije oko ovogodišnjeg konkursa mogu se naći na zvaničnom sajtu Crvenog krsta Srbije: www.redcross.org.rs.

Podsećanja radi, na konkursu svake godine učestvuje oko 500 osnovnih i srednjih škola, kao i više od 30 hiljada učesnika, te se ovim putem pozivaju svi daroviti učenici da pokažu svoje umeće i kreativnost, za koje mogu da budu i nagrađeni.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .