Naslovna // Društvo // Akcija “Za Vukanov prvi korak”: Studenti FPNJ do sada prikupili 85 hiljada dinara

Akcija “Za Vukanov prvi korak”: Studenti FPNJ do sada prikupili 85 hiljada dinara

Doniranje je još uvek u toku. Dečaku koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije potrebno je ukupno sedam miliona dinara za lečenje. Prikupljeno je 50 posto od ukupne sume, a može se pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržajem 986 na 3030

Mališani su takođe uzeli učešće u ovoj akciji: Foto Fakultet pedagoških nauka Jagodina (Facebook)

Studentski parlament Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini organizovao je i uspešno realizovao četvorodnevnu humanitarnu akciju pod nazivom „Za Vukanov prvi korak“ kako bi pomogao dvogodišnjem Vukanu Mijuškoviću.

Vukan je rođen je 17. oktobra 2018. godine u Jagodini. Odmah po rođenju, ostao je bez kiseonika i srčanje radnje. Uspostavljene su mu dve dijagnoze: cerebralna paraliza i epilepsija. Od trećeg meseca života, uključen je na fizikalne terapije, ali još uvek ne sedi, ne puzi, ne hoda i ne prati pogledom. Stoga, studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, koji godinama unazad organizuju humanitarne akcije za pomoć drugima, ni ovaj put nisu časili časa – već su se odmah organizovali kako bi pomogli dečaku, pod sloganom „Za Vukanov prvi korak“.

Akcija je organizovana u dva vikenda, na sportskim terenima u naselju Strelište. Tokom prvog vikenda, petog i šestog juna, realizovane su igrice i likovne radionice za najmlađe. Aktivnosti su podrazumevale izradu radova, njihovo izlaganje i prodavanje građanima u cilju prikupljanja novčanih sredstava. Već sledećeg vikenda, 12. i 13. juna, na istom mestu, održani su turniri u basketu i malom fudbalu, a ekipe su se prijavljivale uplatom kotizacija.

Turniri su privukli veliki broj takmičara: Foto Fakultet pedagoških nauka Jagodina

-Akcija je protekla u najboljem redu. Zadovoljni smo odzivom i reakcijom građana. Posebno nam je drago što su deca uživala i na jedan zabavan i edukativan način doprinela Vukanovoj borbi za njegov prvi korak. Ukupna količina novca koja mu je potrebna iznosi oko sedam miliona dinara. Do sada je prikupljeno više 50 posto ukupne sume potrebnog novca. Mi smo tokom ove akcije do sada prikupili 85 hiljada dinara. Očekujemo još donacija, jer je proces prikupljanja novčanih sredstava još uvek u toku. Zahvaljujemo se studentima, profesorima, deci i svim ostalim građanima koji su podržali ovu akciju. Takođe, zahvaljujemo se i kolegama sa Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, koji su podržali ovu akciju svojim prisustvom i učestvovanjem na turnirima –rekli su iz Studentskog parlamenta Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Pomenuta organizacija ne planira da stane sa humanitarnim akcijama. Već planiraju jednu za septembar, a svi koji žele da pomognu Vukanu, to mogu učiniti slanjem SMS poruke sa sadržajem 986 na broj 3030.

D.M.

tagovi: , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .