Naslovna // Društvo // Aktivnosti Crvenog krsta u Jagodini: Edukacija volontera i građana od velikog je značaja

Aktivnosti Crvenog krsta u Jagodini: Edukacija volontera i građana od velikog je značaja

U “Akva parku” su pričali sa posetiocima o značaju pružanja prve pomoći, obezbeđivali su 10. “Pasuljijadu” u Sekuriču, a organizovali su i kamp u Mitrovom Polju za najmlađe volontere

Volonteri tokom kampa u Mitrovom Polju

Crveni krst grada Jagodine u proteklom periodu imao je dosta aktivnosti. Volonteri ove humanitarne ustanove nedavno su obeležili Svetski dan prve pomoći. To su radili dva dana u ambijentu jagodinskog Akva parka, gde su razgovarali sa posetiocima, a onim najmlađim, imali su priliku da demonstriraju kako se pruža prva pomoć.

U sklopu ovog važnog datuma, volonteri su sanitetski obezbeđivali „Pasuljijadu“ u Sekuriču koja se održala 10. septembra u ovom levačkom selu, a s obzirom na to da je posećenost bila velika, njihovo prisustvo bilo je od velikog značaja za sigurnost svih učesnika i posetilaca.

Početkom septembra, Crveni krst Jagodine organizovao je i kamp u odmaralištu ove Crvenog krsta Aleksandrovac u Mitrovom Polju. Tom prilikom, najmlađi volonteri iz Jagodine su tri dana imali prilike da nauče dosta o promociji Crvenog krsta, akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi, spasilaštvu na planinama i u vodi, kao i o pružanju prve pomoći. Na kampu je bilo 11 volontera jagodinskog Crvenog krsta, a iz ove ustanove zahvaljuju se predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi na čiju inicijativu su obezbeđena finansijska sredstva za trodnevni boravak u kampu.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .