Naslovna // Društvo // Ćuprijski osnovci održali lekciju iz humanosti

Ćuprijski osnovci održali lekciju iz humanosti

Za svog vršnjaka Vuka Vasića iz Paraćina, koji boluje od karcinoma, učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ prodavali su narukvice, medenjake i limunadu, a prikupljeni iznos od skoro 18 hiljada dinara uplatili su za njegovo lečenje

Foto: TV Kopernikus

Humanitarni bazar za Vuka Vasića, trinaestogodišnjaka iz Paraćina koji boluje od karcinoma, održan je protekle srede u Ćupriji, a u organizaciji učenika petog razreda tamošnje Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Ideja da se organizuje humanitarni bazar potekla je od učenika odeljenja 5/3 ove škole. Oni su izradili raznobojne narukvice od različitih materijala, napravili medenjake i limunadu – i sve to prodavali na štandu ispred škole. Jelena Janković, razredni starešina odeljenja 5/3 koje je iniciralo akciju, ponosna je na svoje đake, a njene kolege, kao i učenici starijih razreda, u potpunosti su ih podržali.

-Ono što je zanimljivo je to što su oni krenuli u školu i posle par dana su došli na ideju da organizuju jednu takvu akciju. Iznenadili su nas prvo svojom kreativnošću, a zatim i empatijom koju su prikazali prema svom vršnjaku Vuku. Jako smo zadovoljni njihovom akcijom, time što su oni uradili i njihovim zalaganjem. Ovo je njihova akcija –rekla je Janković.

Šarenolika ponuda privukla je veliku pažnju prolaznika, te su mnogi sa zadovoljstvom kupovali ono što je bilo predstavljeno. Bilo je i onih koji su samo donirali novac, a rezultat akcije je za svaku pohvalu. Zahvaljujući entuzijazmu dece i humanim ljudima, za kratko vreme prikupljeno je više od 17 hiljada dinara.

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ uspešno su položili test humanosti, a prikupljanje novca za Vukovo lečenje se nastavlja. Njemu se može pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 1332 na broj 3030 ili uplatom željene svote novca na dinarske i devizne račune. Dinarski račun je: 160-600000-1468124-59, dok je devizni 160-6000001468090-64.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .