Naslovna // Društvo // Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu u toku

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Prijavljivanje za besplatnu pripremnu nastavu u toku

Svi koji žele da je pohađaju u celosti, mogu se prijaviti do 26. marta, odnosno do 16. aprila za određene predmete. Ona će biti održana putem interneta, a kandidate u junu ove godine očekuje i probni prijemni ispit, rekla je dekan fakulteta, prof. dr Violeta Jovanović

Foto: TV Kopernikus

Prijavljivanje kandidata za pohađanje pripremne nastave za ovogodišnji upis na Fakultet pedagoških nauka uveliko je u toku.

Ona će se i ove godine odvijati putem interneta i biće besplatna kao i prethodne godine. Pripremna nastava sastoji se iz Osnovne pismenosti, Razumevanja pročitanog, Muzičkih i Fizičkih sposobnosti. Oni koji žele da pohađaju celokupnu pripremnu nastavu,  mogu se prijaviti do 26. marta, a oni koji žele da pohađaju samo iz određenih predmeta mogu se prijaviti do 16. aprila. Sve informacije o prijavi mogu se naći na zvaničnom veb sajtu ove obrazovne institucije:

-Praksa nam je pokazala da smo prošle godine imali više prijavljenih i upisanih studenata nego prethodnih godina, kada je nastava išla uživo. Pozivam sve kandidate da se prijave i da prate sajt našeg fakulteta za sve informacije u vezi sa pripremnom nastavom. Oni koji se prijave, dobiće vrhunsku pripremnu nastavu za prijemni ispit. Takođe, biće i u kontaktu sa profesorima svakodnevno. Istovremeno, neće morati da dolaze međugradskim prevozom i da se na taj način dodatno izlažu troškovima –rekla je Jovanović i dodala da se pripremna nastava kreće 27. marta i da će se odvijati svake subote na osnovu rasporeda koji se nalazi na sajtu fakulteta.

Nastava na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini tokom celog prvog semestra odvijala se putem interneta. Razlog za to je pandemija korona virusa koja još uvek traje, a polaganje ispita u aktuelnom ispitnom roku protiče u najboljem redu – na veliko zadovoljstvo profesora u ovoj obrazovnoj ustanovi:

-Mogu da kažem da su rezultati izuzetni. Nedavno sam držala jedan ispit. Bilo je mnogo visokih ocena. Ispiti se održavaju uživo. Studenti rade uz kontrolu profesora Pokazalo se da je kvalitet nastave putem interneta ravan onoj kada se radi redovno na fakultetu. Mi smo veoma srećni zbog toga –istakla je dekanica.

Posle završene pripremne nastave, Fakultet pedagoških nauka će za sve kandidate organizovati i probni prijemni ispit u junu ove godine. Iz ove obrazovne ustanove, izrazili su nadu da će interesovanje mladih ljudi za studiranje na ovom fakultetu biti veliko kao i prethodnih godina.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .