Naslovna // Društvo // Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Studenti zadovoljni nastavom putem interneta

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini: Studenti zadovoljni nastavom putem interneta

Nastava se izvodi po kombinovanom modelu. Zaražavanja korona virusom u ovoj obrazovnoj ustanovi nije bilo, a prijava za pohađanje besplatne pripremne nastave za buduće studente uveliko je u toku

Foto: TV Kopernikus

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini drugi semestar počeo je nedavno. Nastava se odvija po kombinovanom modelu i posebnom rasporedu časova. Vežbe sa učenicima drže se uživo u malim grupama, a od 16 sati počinju predavanja, koja se takođe drže po posebnom rasporedu.

-Studenti su dosta opterećeni jer se nastava odvija prepodne i posle podne, ali to je jedini način da se radi u malim grupama, bez preklapanja u rasporedu časova i da se sačuva zdravlje studenata i nastavnog osoblja. Unutar institucije, nismo nijednog trenutka imali prenošenje zaraze, jer smo dobro organizovali i službe fakulteta i nastavu, tako da se nastava odvija bez nekih velikih problema i zastoja –rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekan na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

Iako studenti nisu u mogućnosti da uživaju u drugim vannastavnim aktivnostima kao prethodne generacije, iz uprave ovog Fakulteta kažu da su svi zadovoljni kako profesori putem internet platformi prenose svoje znanje studentima.

-Naši profesori su na evaluaciji koju radimo svake godine dobili čak i više ocene nego ranijih godina. Naši studenti kažu da, ko god je želeo da uči, mogao je da dobije sve ono što je hteo da dobije kada je znanje u pitanju i u živoj nastavi –rekla je Jovanović.

Fakultet je već počeo da se sprema za upis nove generacije studenata. Već nekoliko godina unazad, organizuje besplatnu pripremnu nastavu za sve one koji žele da stiču svoje akademsko znanje u ovoj obrazovnoj ustanovi. Zbog aktuelnih epidemijskih mera, ove godine ona će se odvijati putem interneta.

-Budući studenti ne moraju dodatno da ulažu novac i vreme za putovanje u Jagodinu, već mogu da dobiju sva neophodna znanja za polaganje onog pravog, velikog prijemnog ispita u junu. Prijava je počela. Prijavni list može se naći na sajtu fakulteta, kao i program prijemnog ispita. Mogu da se prijave samo za ono što im je potrebno, a mogu i za celokupnu nastavu. Veštine i fizičkog i muzičkog radiće se kasnije kada otopli, kada može da se radi u ovom našem divnom parku uživo, a gramatika i priprema za test razumevanja pročitanog biće putem interneta –istakla je Jovanović.

Svi koji žele da pohađaju celokupnu pripremnu nastavu za upis na Fakultet pedagoških nauka, mogu se prijaviti do 25. marta, a sa radom se kreće već narednog dana. Oni koji žele da pohađaju pripremnu nastavu iz Razumevanja pročitanog, Muzičkih i Fizičkih sposobnosti mogu se prijaviti do 15. aprila.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .