Naslovna // Društvo // Interesantna predavanja u jagodinskim crkvama

Interesantna predavanja u jagodinskim crkvama

Održavaju se u organizaciji Arhijerijskog namesništva beličkog, a pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa šumadijskog gospodina Jovana

Foto: TV Kopernikus

Predavanja na različite teme, koje su povezane sa religijom i pravoslavljem, biće održana u parohijskim domovima jagodinskih crkava, u organizaciji Arhijerijskog namesništva Beličkog, sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa šumadijskog gospodina Jovana.

Predavanje na temu „Ima li ispovesti bez pokajanja?“ biće održano u parohijskom domu Nove crkve u Jagodini, 18. februara u 18 sati. Predavač će biti protojerej-stavrofor prof. dr Miloš M. Vesin, paroh čikaški.

Tribina na temu „Značaj posta u prevenciji i lečenju hroničnih poremećaja i bolesti“ biće održana 10. marta u 18 sati, u parohijskom domu Stare crkve. Predavanje će držati prof. dr Vesna Dimitrijević Srećković.

Na temu „Život i istina – susret čoveka i Boga“, 24. marta u 18 sati, u Crkvi Svete Petke, govoriće O. Aleksndar Jovanović, paroh Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu, u Beogradu.

Bivši fudbaler Dušan Dule Savić 7. aprila u 19 sati, u parohijskom domu Nove crkve govoriće o značaju sporta u životu pravoslavnih hrišćana.

Ulaz na sva predavanja je slobodan, te se ovom prilikom pozivaju svi ljubitelji ovakvih tema da prisustvuju tribinama.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .