Naslovna // Društvo // Jagodinska gimnazija obeležila 155 godina postojanja i rada

Jagodinska gimnazija obeležila 155 godina postojanja i rada

„Želimo da uvedemo novine, ali i da se držimo onoga što je valjalo u prošlosti“ rekla je direktorka Danijela Jakovljević. Tokom svečanosti, uručeni su i pokloni profesorima koji su nedavno otišli u penziju, a učenici škole izveli su scenski prikaz pod nazivom „Žulj“

Danijela Jakovljević uručuje poklon Miroslavu Veljkoviću: Foto TV Kopernikus

Prigodnom svečanošću, Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini obeležila je proteklog utorka 155 godina postojanja i uspešnog rada.

Gimnazija u Jagodini osnovana je davne 1869. godine, kao prva srednja škola u Jagodini pod nazivom gimnazijska realka. Ime Svetozara Markovića nosi od 1946. godine, a za sticanje srednjoškolskog obrazovanja na jednom od pet različitih smerova, među mladim ljudima svake godine vlada veliko interesovanje. Iako je njen rad prekidan tokom brojnih ratova koji su zadesili naš narod, ona se nikada nije udaljavala od svoje tradicije koja je bila usmerena ka uspehu i obrazovanju mladih ljudi.

-Mi smo nastavljači takve tradicije. Želimo da osavremenimo nastavu, da unesemo novine, nove metodologije, nove pristupe, ali i da se držimo onoga što je valjalo u prošlosti. Naš uspeh potrvđuju uspesi naših učenika koji osvajaju prva mesta i najbolje nagrade na svim nivoima takmičenja iz svih nastavnih predmeta. Takmičenje koje je održano za vikend je bilo prvo okružno takmičenje u znanju stranih jezika i naša škola je bila domaćin. Učestvovalo je 200 takmičara sa 50 profesora. Sve je prošlo u najboljem redu, a mi imamo preko 20 plasiranih učenika koji će se takmičiti na Republičkom takmičenju u Beogradu. Moram da spomenem i učenike koji su nedavno osvojili prva mesta iz svih razreda iz matematike, tako da su i to naši republički takmičari, a ne smem da zaboravim ni sportiste, naše momke koji su u fudbalu i futsalu najbolji, pa čak i naše devojke –rekla je Danijela Jakovljević, direktorka Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Povodom obeležavanja 155 godina uspešnog postojanja i rada, jagodinska gimnazija priredila je i prigodan kulturno-umetnički program. Najpre je nastupio hor, a potom je izveden i scenski prikaz pod nazivom „Žulj“ u kom su učestvovali učenici škole. Bila je to prilika i da se uruče i pokloni dugogodišnjim profesorima ove eminentne obrazovne ustanove koji su nedavno otišli u penziju: sada već bivšem direktoru Miroslavu Veljkoviću, profesorki psihologije Radmili Temeljković i profesoru fizičkog vaspitanja Tomislavu Tomiću, a iz uprave škole istakli su da će se i dalje maksimalno truditi da svoj grad i okrug predstavljaju u najboljem mogućem svetlu.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .