Naslovna // Društvo // Jagodinski lekari obeležili svoju slavu

Jagodinski lekari obeležili svoju slavu

Ovogodišnji kolačar Nataša Đorić kolač za narednu godinu predala je svom kolegi Zlatanu Milivojeviću. Najistaknutijim radnicima, tokom obeležavanja Svetih vrača, uručene su i nagrade u vidu zahvalnica i knjiga

Foto: TV Kopernikus

Slava lekara, praznik Svetih vrača Kozme i Damjana, obeležena je danas u sali Doma zdravlja u Jagodini.

Slavski kolač prerezan je u prisustvu sveštenih lica i medicinskih radnika. Tokom obeležavanja ovog praznika direktor Doma zdravlja u Jagodini drDarko Miletić, još jednom je apelovao na sve ljude da se vakcinišu i na taj način pomognu u borbi protiv korona virusa.

-Kod nas u ustanovi je oko 60 posto vakcinisanih. Ako uzmete u obzir da ima oko 20 posto onih koji su preležali ovu bolesti, mi smo u nekom kolektivnom imunitetu. Apelujemo svakodnevno da se ljudi vakcinišu, jer to je jedino oružje u borbi sa ovom pošasti. Nadam se da ćemo uspeti u tome, a na raspolaganju imamo i petu vakcinu. Apelujem da završimo ovu priču sa koronom, da se posvetimo onim bolestima i onim ljudima koji su možda sa strane, jer i njima treba naša pomoć –rekao je Miletić.

Ovogodišnji kolačar Nataša Đorić kolač za narednu godinu predala je svom kolegi Zlatanu Milivojeviću. To je ujedno bila i prilika da se najistaknutijim radnicima Doma zdravlja i Opšte bolnice uruče i nagrade u vidu zahvalnica i knjiga. Kada je Dom zdravlja u pitanju, nagrađeno je pet radnika: specijaliste opšte medicine Vesna Petrović i Nebojša Mihajlović, specijalista medicine rada Sanja Đurđević, pedijatar Biljana Rančić i oralni hirurg Zvonko Miivojević.

Kada su radnici Opšte bolnice u pitanju, nagrađeno je njih sedmoro: specijalista dečije i adolescentne psihijatrije Jasmina Spasojević, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije Aleksandra Cvetković, specijalista dermatovenerologije Snežana Smiljanić, specijalista mikrobiologije sa parazitologijom Vesna Stavrić, vozač sanitetskog vozila Lazar ŽivadinovićSnježana Vidojević iz Odseka za održavanje higijene i Vesna Milutinović iz Odseka za ishranu bolesnika.

Obeležavanju slave prisustvovao je i Nikola Radosavljević, predsednik Upravnog odbora Opšte bolnice u Jagodini. On je tom prilikom izjavio da će ova zdravstvena ustanova već 25. novembra dobiti skener, a da kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini počinje već sledeće godine.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .