Naslovna // Društvo // Jagodinski srednjoškolci pričali sa osnovcima o nastavku obrazovanja

Jagodinski srednjoškolci pričali sa osnovcima o nastavku obrazovanja

„Cilj ovakvih događaja je da budući izbor srednje škole i sve što je u vezi sa tim bude za njih što manje stresniji“ rekla je Snežana Marković, koordinator tima za profesionalnu orijentaciju u OŠ „Rada Miljković“ u Jagodini

Foto: TV Kopernikus

Događaj pod nazivom „Razgovori s povodom“ održan je poslednjeg ponedeljka ove godine u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini.

Tema ovogodišnjih „Razgovora s povodom“ bio je upis u srednju školu, o kom su sa osmacima ove osnovne škole razgovarali učenici pet jagodinskih srednjih škola, a to su: Gimnazija „Svetozar Marković“, Ekonomsko-trgovinska škola „Slavka Đurđević“, Elektrotehničko-građevinska škola „Nikola Tesla“, Prva tehnička škola i Srednja medicinska škola „Milutin Milanković“. Učenici ovih škola govorili su najviše o tome koja vrsta obrazovanja očekuje svršene osmake pri upisu jednog od mnogobrojnih obrazovnih profila u nekoj od navedenih škola.

-Cilj ovih događanja je da omogućimo našim učenicima završnih razreda da se upoznaju sa srednjim školama i njihovim obrazovnim profilima. Ideja je da im se olakša budući izbor srednje škole i zanimanja, a kroz, možemo slobodno reći, dugogodišnju praksu, stekli smo utisak da je za učenike vrlo značajno da u nesporednom kontaktu dođu do određenih informacija. U ovom neposrednom razgovoru, oni sa svojim vršnjacima mogu da razmene saznanja o srednjim školama koje su prvenstveno u ovom gradu, u Jagodini. Mogu da saznaju i o nekom širem izboru i nadamo se da će im to pomoći, da taj budući izbor srednje škole i sve što je u vezi sa tim bude za njih što manje stresniji –rekla je Snežana Marković, koordinator tima za profesionalnu orijentaciju u OŠ „Rada Miljković“ u Jagodini

Događaju je prisustvovala i Sanja Pribaković, direktorka ove osnovne škole, koja je istakla da joj je drago što su ponovo počeli sa “Razgovorima s povodom”, posle tri godine pauze zbog pandemije korona virusa, kao i da joj je drago zbog velikog odziva osnovaca i gostiju. Prisustvovali su i članovi tima za profesionalnu orijentaciju Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini, kao i profesori jagodinskih srednjih škola, a postavljanjem brojnih pitanja svojim starijim drugarima, đaci su pokazali da su im događaj „Razgovori s povodom“ jako značajan.

Podsećanja radi, projekat “Živa biblioteka” i “Razgovore s povodom” pokrenula je Valerija Živković, nekadašnji psiholog ove osnovnoškolske obrazovne ustanove.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .