Naslovna // Društvo // Nastavnice OŠ “Rada Miljković” osvojile treću nagradu na konkursu Zavoda za unapređivanje obrazovanja

Nastavnice OŠ “Rada Miljković” osvojile treću nagradu na konkursu Zavoda za unapređivanje obrazovanja

One su nagrađene za svoj rad „Samo da rata ne bude“. Konkurs sprovodi Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije. Priznanja će im biti uručena u februaru 2023. godine, kada direktor Zavoda bude posetio ovu obrazovnu ustanovu.

Marija Aleksić i Ljiljana Ivanović Jovančević: Foto – privatna arhiva

Marija Aleksić, nastavnica istorije i Ljiljana Ivanović Jovančević, nastavnica srpskog jezika i književnosti, obe zaposlene u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini, osvojile su treću nagradu na 12. konkursu „Saznali na seminaru – primenili u praksi“ koji je sproveo Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije.

One su primenile znanja stečena na seminaru „Nastava moderne istorije jugoistočne Evrope – osposobljavanje nastavnika za multiperspektivni pristup nastavi istorije“ koji je održan 2019. godine, u organizaciji Udruženja za društvenu istoriju „Euroclio“. Njihov rad pod nazivom „Samo da rata ne bude“ osvojio je treću nagradu, a ona će im biti uručena od strane direktora Zavoda u februaru 2023. godine, kada bude posetio ovu osnovnu školu.

Na ovogodišnji konkurs prijavljen je 71 rad iz 12 oblasti. Uslove konkursa zadovoljio je 61 rad, a radne grupe izabrale su 20 radova za Bazu primera dobre prakse i predložile devet radova za nagradu. Tako je baza Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije postala bogatija za ukupno 29 radova.

Renati Mišulić, diplomiranom inžinjeru mašinstva iz Prve tehničke škole u Kragujevcu, pripala je prva nagrada za rad „Igraj svoju igru – digitalni Escape room“, dok je Sanja Ječmenica, nastavnica matematike u Osnovnoj školi „Jovan Sterija Popović“, osvojila drugu nagradu za svoj rad „Vikijunior knjige“.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .