Naslovna // Društvo // Ni slavski kolac nije uspeo da ih ujedini

Ni slavski kolac nije uspeo da ih ujedini

Jagodinski naprednjaci proslavili slavu Sv. Petka na dve adrese

Jagodinski naprednjaci proslavili su stranačku slavu Sv. Petka na dve adrese, u TC ,,Žir” odbornici SNS a u Sutjeskoj ulici poverenik. Za razliku do njih, u Svilajncu su slavu proslavili jedinstveno iako u OO SNS postoje dva poverenika

Iako poverenik za SNS u Jagodini Nebojša Tatomir kaže da naprednjaka ima mnogo pa slave na dva mesta stranačku slavu Sv. Petku, nikome nije promaklo da je nejedinstvo obeležilo još jednu naprednjačku proslavu. U dva tabora, sa svojim ,,pristalicama” jagodinski naprednjaci presekli su kolač koji ni sada nije uspeo da ih pomiri i sjedini pod jedan krov.

Odbornici SNS u gradskoj Skupštini slavu su proslavili u starim stranačkim prostorijama TC ,,Žir” kao i svake godine i to u prisustvu pristalica kao i predsednika ostalih stranaka u Jagodini.
,,Čestitamo stranku našem predsedniku Aleksandru Vučiću i iskreno verujemo da će se svi odnosi u našem Gradskom odboru stabilizovati do kraja godine. Očekujemo striktnu primenu Statuta stranke i Izbornu skupštinu”, rekla je odbornica SNS Vera Milenković.

S druge strane, jednu ulicu dalje, u Ulici Sutjeskoj poverenik SNS za Jagodinu Nebojša Tatomir je sa ,,svojim članstvom” predstavnicima stranaka i narodnim poslanikom Zoranom Antićem, proslavio Sv Petku.
,,Ja sam kolačar za sledeću godinu i to mi je velika čast. Što se tiče situacije u Jagodini, čekamo da centrala stranke to reši. Po Statutu, poverenik je tehničko lice i zadatak je da sprovede izbore po mesnim odborima što sam ja počeo da radim. Tražiću dozvolu da napravim gradsku skupštinu i zakazaću je”, rekao je Tatomir.

Od postavljenja poverenika u Jagodini postoje dve frakcije. Na predlog poverenika iz stranke su navodno isključeni neki članovi SNS koji su odbornici a neki su suspendovani. Me|utim, centrala stranke još uvek nije potvrdila ni demantovala ovu vest i rezrešila situaciju. Smenjeni odbornici su se žalili centrali ali odgovor još uvek nije stigao.

Malo dalje, u Svilajncu, situacija me|u naprednjacima je mnogo drugačija. Iako imaju dva poverenika, svilajnački naprednjaci deluju jedinstveno. Slavi je prisustvovao veliki broj članova, simpatizera ali i predstavnika ostalih opštinskih odbora, skoro svih političkih stranaka u Svilajncu. Kolačar je bila Tanja Marković, a sledeći kolačar je Zlatan Dobrosavljević.
„Lepo je kada se svi okupimo na ovakav dan. Važno nam je da se okupljamo kao porodica, jer ja tako i doživljavam sve članove u stranci. Zaista poštujem i što nam su nam došli naši prijatelji iz Socijalističke partije, Demokratske stranke i drugih opštinskih odbora političkih stranaka, jer, na taj način, pokazujemo da se poštujemo i uvažavamo i pored političkih ili drugih razlika. U miru i zdravlju proslavljamo danas Svetu Petku i nastavljamo već od sutra sa političkim aktivnostima koje smo započeli u prethodnom periodu. Političkih izazova i problema je mnogo ali smo uvereni u uspeh i prosperitet našeg Opštinskog odbora u Svilajncu i sigurni smo da smo na dobrom putu,” rekao je Branislav Marinković, poverenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Svilajncu i kandidat za predsednika.

A.Mitrović
foto: A.Dobrosavljević

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .