Naslovna // Društvo // Obeležen 67. rođendan OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Obeležen 67. rođendan OMŠ “Vladimir Đorđević” u Jagodini

Na koncertu su nastupili bivši i sadašnji učenici, a najistaknutijima dodeljena su priznanja za uspešan rad

Nastupili su instrumentalni solisti, kao i članovi hora

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ iz Jagodine obeležila je svečanim koncertom proteklog petka svoj 67. rođendan u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ iz Jagodine osnovana je davne 1952. godine i za to vreme iznedrila je veliki broj muzičkih talenata: kako vokalnih, tako i instrumentalnih solista. Pored svog 67. rođendana, ova obrazovna ustanova je koncertom u sali jagodinskog Centra za kulturu obeležila i 150 godina od rođenja kompozitora Vladimira Đorđevića, po kome škola i nosi ime. Direktorka Ljiljana Mileusnić Marković istakla je da je ponosna na dugu tradiciju i sve što su postigli do sada:

-Ponosni smo na uspehe naših učenika koji iz godine u godinu sve više i više rastu i koji nam to svake godine pokazuju. Svake godine i sve veći broj učenika upisuje našu muzičku školu, što pokazuje da smo mi jedna ozbiljna ustanova vredna poverenja. Mi se trudimo da unapredimo nastavu sve više. Iza tog uspešnog rada učenika stoje vrhunski pedagozi koji nesebično pružaju ljubav učenicima i motivišu ih za što bolji uspeh u daljem radu –rekla je direktorka.

Tokom koncerta, pred brojnom publikom, bivši i sadašnji učenici predstavili su se na različitim instrumentima poput gitare, klavira, harmonike, trube i drugih, a sastavni deo nastupa bili su i nastupi hora i orkestra. Njihovi nastupi izmamili su burne aplauze prisutnih, a to je bila i prilika da se nagrade najbolji učenici i njihovi nastavnici. Učenik generacije je Ana Konstantinović,  dok je nastavnik godine Gordana Grujić Milovanović. Školu već za malo manje od mesec dana očekuje još jedan veliki nastup, a to je tradicionalni novogodišnji koncert koji će biti održan 27. decembra u Jagodini.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .