Naslovna // Društvo // Obeležen Dan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Obeležen Dan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Priznanje „Narodni učitelj“ dobio je književnik Peđa Trajković, a diploma „Magister humanitas“ ove godine pripala je Ženskom omladinskom rukometnom klubu „Jagodina“. Dodeljene su i nagrade najboljim studentima, a priređena je i izložba dokumentarnih fotografija „U slavu života“

Prof. dr Violeta Jovanović i pisac Peđa Trajković: Foto A.D. Džudi

Prigodnom svečanošću, 13. decembra obeležene su dve značajne godišnjice u Jagodini: 123 godine Muške učiteljske škole i 28 godina Fakulteta pedagoških nauka u ovom gradu.

Dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, prof. dr Violeta Jovanović, istakla je da je ova godina bila neobična i jedinstvena u celom veku, ali da su uprkos tome, zaposleni i studenti osvetlali obraz ove obrazovne ustanove.

-Brzo smo se snašli, prilagodili i držali redovno nastavu. Nastojali smo da zadržimo sve aktivnosti na Fakultetu, na nivou primerenom onom što smo mi, a da opet bude tako organizovano da zašititimo zdravlje i živote ljudi, prvenstveno naših studenata i radnika, a onda posredno i porodica koji bi oni trebalo da se vrate –istakla je Jovanović.

Svake godine, povodom obeležavanja ovog datuma, Fakultet dodeljuje dve nagrade: „Narodni učitelj“ i „Magister humanitas“. Nagrada „Narodni učitelj“ za doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji Fakulteta pripala je književniku za decu Peđi Trajkoviću. On je istakao da mu ovo priznanje mnogo znači.

-Stao sam u redu pored jednog Vladete Jerotića, Dragoslava Mihailovića i mog predobrg kolege i prijatelja Dobrice Erića. U takvoj situaciji jednostavno zanenim, jer vrlo je teško naći reči kojima mogu da opišem čast dabudem u takvom društvu, jer u našem jeziku ne postoji takva reč –rekao je Trajković.

Foto: A.D. Džudi

Počasna diploma „Magister humanitas“ ove godine uručena je Ženskom omladinskom rukometnom klubu „Jagodina“, u kom igra i jedna studentkinja master studija Fakulteta pedagoških nauka Marija JovanovićJelena Gojković, kapiten ovog kluba, zahvalila se na ovom priznanju.

-Svaka nagrada lepo dođe. Zahvalila bih se Fakultetu pedagoških nauka što su uvideli naš rad i trud i što su nas nagradili. Stvarno nam je velika čast. Svakom klubu bi prijala: bilo da je titula prvaka ili jedno ovakvo priznanje, kao što je od Fakulteta pedagoških nauka. Da bi ostvarili ovakve rezultate, neko mora da stoji iza nas, a u našem slučaju to je lokalna samouprava na čelu sa Draganom Markovićem Palmom. Imamo sve uslove što se tiče treninga, utakmica i mi to vraćamo na ovakav, najbolji mogući način. Jako nam je drago zbog ovoga –rekla je Gojković.

Sastavni deo svečanosti bila je i dodela nagrada najboljim studentima osnovnih i master akademskih studija. Takođe, priređena je i izložba dokumentarnih fotografija pod nazivom „U slavu života“.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .