Naslovna // Društvo // Obeležena sestrinska slava u Jagodini – praznik Svete Petke

Obeležena sestrinska slava u Jagodini – praznik Svete Petke

Ovogodišnji kolačar Danijela Matić kolač za narednu godinu predala je Nenadu Stojanoviću. Rukovodtsvo i ove godine istaknutim radnicima dodelilo nagrade

Foto: TV Kopernikus

Praznik Svete Petke, koji se obeležava 27. oktobra, obeležen je danas i kao sestrinska slava u Opštoj bolnici u Jagodini.

Sveta Petka se smatra zaštitnicom žena, siromašnih i bolesnih, a vernici joj se često mole za spas od bolesti i drugih životnih nevolja. Direktor Opšte bolnice u Jagodini Miloš Lukić istakao je da je obeležavanje ovog datuma od velikog značaja za sve medicinske radnike.

-To je trenutak kada imamo prilike da im se zahvalimo za sve ono što rade za naše pacijente. Mislim da su oni to pokazali i na delu. Ukoliko pričamo o odnosu pacijenta prema bolnici, oni su taj prvi kontakt i najneposredniji kontakt između pacijenata i zdravstvenog osoblja. Mi uglavnom imamo najmanje pritužbi na njihov rad, a najviše pohvala. Mogu vam reći da su pacijenti, naročito oni najteže oboleli, oduševljeni voljom, entuzijazmom, snagom i željom ovih ljudi da im pomognu –rekao je Lukić.

Slavski kolač prerezan je u prisustvu jagodinskih sveštenika i zaposlenih u Domu zdravlja i Opštoj bolnici, a uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ovogodišnji kolačar Danijela Matić kolač za narednu godinu predala je Nenadu Stojadinoviću.

Tokom obeležavanja sestrinske slave, rukovodstvo dodeljuje i nagrade istaknutim radnicima u vidu zahvalnica i knjiga – a ta tradicija nastavljena je i ove godine. Ukupno deset radnika Opšte bolnice dobilo je nagrade, a oni su: Tijana SimovićSanja MilosavljevićMarija NišovićDanijela VeselinovićMilica StevanovićMarjan DimitrijevićDaliborka JakovljevićSlavica DespotovićSlađana Golubović i Zvezdana Aleksić.
Nagrade su dobili i zaposleni u Domu zdravlja. To su: Snežana StojadinovićBiljana MarkovićTamara MiloradovićGorica BojkovićMira KostadinovićZorica MilivojevićNikola Mijatović i  Ratka Josipović.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .