Naslovna // Društvo // Obeležena slava Književnog kluba “Đura Jakšić”

Obeležena slava Književnog kluba “Đura Jakšić”

Ovogodišnji kolačar Aleksandar Dobrosavljević kolač za narednu godinu predao je dr-u Vladu Spiroskom

Foto: TV Kopernikus

Jagodinski Književni klub „Đura Jakšić“ obeležio je u subotu 25. jula slavu Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice. To je ujedno i slava Udruženja književnika Srbije.

Slava je obeležena u prisustvu određenog broja ljudi koji su tokom trajanja svečanosti nosili zaštitne maske i pridržavali se propisane međusobne distance. Ovogodišnji kolačar bio je Aleksandar Dobrosavljević:

-Velika mi je čast da posle 20 i više godina, koliko Književni klub obeležava ovu veliku slavu, ponovo budem kolačar. Ja sam kolačar bio i pre 18 godina, ali i sada u ovim teškim trenucima, kada nam je najpotrebnije da se iscelimo fizički: mi, naše porodice i celo društvo, ali pre svega duhovno –rekao je Dobrosavljević.

Predsednica Književnog kluba u Jagodini Snežana Bihler istakla je da je uprava, uprkos pandemiji korona virusa, preduzela sve mere bezbednosti kako bi na prigodan način obeležila ovaj praznik:

-Prostorije su dezinfikovane, svi imaju maske i ispoštovali smo sve ono što je rekla Vlada Republike Srbije na čelu sa Kriznim štabom. Slava je kruna svih naših dešavanja, pogotovo u ovoj godini jubileja kada mi proslavljamo 65 godina neprekidnog rada i trajanja. Meni je posebno zadovoljstvo to što mi u ovoj godini proslavljamo i čitav jedan vek od ujedinjenja Srpske pravoslavne crkve, koje se dogodilo 1920. godine preko prvog patrijarha Dimitrija do današnjeg patrijarha Irineja –rekla je Bihler.

Događaju je prisustvovao i Dragoljub Jevremović Jesenski, najstariji član Književnog kluba u Jagodini, koji je 1969. godine postao član ove ustanove. Kolač za narednu godinu predat je dr-u Vladu Spiroskom.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .