Naslovna // Društvo // Održan 23. memorijalni kup “Potpukovnik Goran Ostojić” u Jagodini

Održan 23. memorijalni kup “Potpukovnik Goran Ostojić” u Jagodini

Priređeni su padobranski skokovi, a upriličeno je i polaganje venaca na bistu u Osnovnoj školi koja nosi ime poginulog komandanta. Po prvi put u okviru Memorijala, održana je i likovna kolonija

Foto: TV Kopernikus

Memorijalni kup „Potpukovnik Goran Ostojić“, 23. po redu, održan je danas u Osnovnoj školi koja nosi ime ovog heroja sa Košara u Jagodini.

Događaj je započet demo padobranskim skokom pripadnika 63. padobranske brigade, koji je izazvao veliko interesovanje i aplauze prisutnih posmatrača, a koji se odvijao na terenu u neposrednoj blizini škole. Zatim su vence na bistu Gorana Ostojića položili članovi njegove porodice, predstavnici Vojske Republike Srbije, Udruženja veterana 63. Padobranske brigade, Udruženja bajkera iz različitih krajeva naše zemlje, kao i članovi Gradskog odbora SUBNOR-a:

Foto: TV Kopernikus

-Goran Ostojić je bio primer čojstva i junaštva i primer kako čovek treba da se bori za svoju otadžbinu. Mi njegovi drugovi, koji smo bili sa njim u trenucima njegove pogibije i koji su svoj radni vek provodili sa njim, nikada nećemo dozvoliti da se zaboravi lik i delo Gorana Ostojića i uvek ćemo biti pri ruci njegovoj porodici i voditi računa o njoj –rekao je Vidoje Kovačević, predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade u Jagodini.

-Ovaj Memorijal se održava kako se ne bi zaboravili sveti lik i delo pokojnog Gorana Ostojića. Svake godine, pedesetak nas iz Kluba dolazi ovde da obeleži ovaj dan, a zahvalio bih se i ostalim članovima iz Jagodine i okoline koji nas podržavaju i koji dolaze. Posebnu zahvalnost dugujem predsedniku Udruženja iz Beča Momčilu Miliću koji je sa svojih osam članova doputovao motorima u Jagodinu –rekao je Igor Janković, predsednik Moto kluba veterana 63. padobranske brigade.

Foto: TV Kopernikus

Organizatori su još jednom pokazali da sećanje na načelnika Štaba 63. Padobranske brigade nije izbledelo. Ujedno su istakli da im je zadovoljstvo što se tradicija ovog Memorijala nastavila i ove godine:

-Već 23 godine čuvamo sećanje na žrtve Košara. Ovaj grad ima divne osnovne škole, a ova, koja nosi ime Gorana Ostojića, simbol je borbe za slobodu srpskog naroda i slobodarskog duha uopšte. Jako sam ponosan što nam sunarodnici i grad Jagodina, na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, pomažu da istrajemo u ovim aktivnostima. To na mene ostavlja jak utisak.  Nadam se da ćemo organizaciju preneti i u ruke mladih i da će biti ovako kako smo radili do sada –rekao je Čedomir Vučićević, predsednik Organizacionog odbora Memorijala „Goran Ostojić“ u Jagodini.

Po prvi put, sastavni deo Memorijala bila je i likovna kolonija u kojoj je učestvovalo tridesetak učenika osnovnih škola sa teritorije grada Jagodine. Oni su na otvorenom izrađivali likovne radove i pritom istakli da im je zadovoljstvo što su deo ovog događaja.

Već narednog dana, u nedelju, organizovan je tradicionalni odlazak bajkera, patriota i boraca u Rekovac gde su takođe položeni venci. Sastavni deo Memorijala biće i niz drugih aktivnosti koje će biti održane krajem maja i tokom celog juna meseca u Jagodini. Pokrovitelj događaja i ove godine bio je grad Jagodina.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .