Naslovna // Društvo // Održan Dan otvorenih vrata u jagodinskoj Policijskoj upravi

Održan Dan otvorenih vrata u jagodinskoj Policijskoj upravi

Deci  su tom prilikom policijski službenici pokazali prostorije, deo opreme i voznog parka, a imali su prilike da saznaju dosta o bezbednosti u saobraćaju

Mališani su uživali u poseti jagodinskojp policiji

Mališani jagodinskog vrtića „Kids Club“, zajedno sa svojim vaspitačima, bili su u utorak 25. februara gosti Policijske uprave u Jagodini. Povod njihove posete bila je tradicionalna akcija „Dan otvorenih vrata“. Tom prilikom, policijski službenici su deci govorili o svom poslu, pokazali im deo opreme i voznog parka:

-Važno nam je da znaju da smo mi tu da im pomognemo, da ih zaštitimo i da uvek mogu da nam se obrate. Odgovarali smo na njihova pitanja koja se tiču bezbednosti na ulici, u parku i dali im savete kako da se ponašaju da bi bili bezbedniji –rekao je Zoran Vasić, policijski službenik Policijske uprave u Jagodini.

Mališani su uživali u poseti. Ne samo da su dosta toga zanimljivog videli, već su i mnogo korisnih stvari i naučili:

-Naučila sam da svaki put treba da stavimo pojas u kolima i da ne ometamo vozače. Takođe, naučili smo i da prelazimo ulicu na pešačkom prelazu. Ne smemo da trčimo, ni da budemo previše spori, već da budemo normalni u hodu –rekla je jedna od devojčica koja je prisustvovala „Danu otvorenih vrata“ u Jagodini.

Ova događaj je tog dana održan ne samo u Jagodini, već i u policijskim upravama Ćuprije, Paraćina, Svilajnca, Despotovca i Rekovca. Prema rečima policijskih službenika, „Dan otvorenih vrata“  održavaće se svakog poslednjeg utorka u mesecu u svim policijskim stanicama, a gosti će biti kako deca vrtića, tako i učenici nižih razreda osnovnih škola sa teritorije Pomoravlja.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .