Naslovna // Društvo // Održan rektorski kolegijum kragujevačkog Univerziteta na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

Održan rektorski kolegijum kragujevačkog Univerziteta na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini

„Razgovarali smo kako o problemima u nauci, tako i o finansijama. Takođe, tražili smo i podršku za nove programe koje spremamo, a jedan od njih je i master program veb dizajna“ rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini

Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu: Foto TV Kopernikus

Rektorski kolegijum Univerziteta u Kragujevcu, na čelu sa rektorom prof. dr Nenadom Filipovićem, posetio je proteklog četvrtka Fakultet pedagoških nauka u Jagodini.

Bili su tu i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za naučno-istraživački rad prof. dr Vesna Ranković, prorektor za koordinaciju poslova Fakulteta prof. dr Dragan Ćurčić i generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu Marko Lukić.

Bilo je reči o novim studijskim programima, finansijskim problemima koji prate te programe, o novim projektima i mogućnostima međunarodne saradnje, kao i o stimulaciji zaposlenih u vezi sa razvojem nauke i projektima. Rektor Univerziteta uputio je komplimente i čestitke jagodinskom Fakultetu za ostvarene rezultate u minulom periodu u pandemijskim okolnostima:

-Sve pohvale za Fakultet pedagoških nauka zato što su ostvarili impoznatne rezultate u oblasti nastave putem interneta, među prvima su je uveli. Među prvima su sve programe prebacili na taj način rada. Imamo sve pohvale na nivou Ministarstva koje je pohvalilo Univerzitet, a pre svega ovaj fakultet u Jagodini. Veoma smo ponosni na to. Zaista je veoma bitno da i pored ove pandemije da studenti nimalo ne zaostaju. Dekanica je rekla da su profesori dobili još bolje ocene u ovoj školskoj godini vezano za izvođenje nastave i za kvalitet. To je dosta dobro, ali naravno želimo svi da ova pandemija što pre prođe –rekao je Filpović.

Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini poseta univerzitetskog kolegijuma iz Kragujevca mnogo znači, rekla je prof. dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Centralna tema je uvek novac, pa je o finansijama u narednom periodu i ovom prilikom bilo dosta reči:

-Republika Srbija dodeljuje budžetska sredstva koja kasnije ne finansira, tako da su fakulteti vrlo zbunjeni takvom situacijom. Pokrenuli smo i to pitanje, jer novac je čest problem. Ali, razgovarali smo i o problemima u nauci, a tražili smo podršku i za nove studijske programe koje radimo. Mogu da najavim veb dizajn kao master program koji radimo sa velikom podrškom Univerziteta i koji ćemo verovatno krenuti da realizujemo od sledeće školske godine. To su samo neki od elemenata koji su bili predmet našeg razgovora –rekla je Jovanović.

Rektorski tim je zatim posetio Osnovnu školu „Boško Đuričić“ jer studenti četvrte godine Fakulteta pedagoških nauka, sa učiteljskog smera, sve svoje aktivnosti realizuje u školama vežbaonicama, a jedna od njih je upravo u pomenutoj osnovnoškolskoj ustanovi.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .