Naslovna // Društvo // Održana edukativna tribina za osnovce u OŠ “Goran Ostojić” u Jagodini

Održana edukativna tribina za osnovce u OŠ “Goran Ostojić” u Jagodini

Tokom tribine govorili su predstavnici Centra za socijalni rad, Policijske uprave i Školskog dispanzera u Jagodini, a prisustvovao je veliki broj roditelja i dece

Tribina je privukla veliku pažnju roditelja i dece

Edukativna tribina za učenike osnovnoškolskog uzrasta o prevenciji nasilja održana je proteklog utorka u sali Osnovne škole „Goran Ostojić“ u Jagodini.

Komunikacija između roditelja i dece, zdravlje kao stil života, bezbednost na internetu i vršnjačko nasilje teme su koje su bile obrađivane tokom tribine, a o kojima su govorili: Saša Jovanović, predstavnik gradskog Centra za socijalni rad i porodični psihoterapeut, dr Biljana Rančić ispred Školskog dispanzera, dok su predstavnici Policijske uprave u Jagodini na tribini bili komandir Dejan Jovanović i policijski inspektor Boban Lazić. Događaj je organizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i Školskom upravom grada Jagodine, a prisustvovao joj je veliki broj roditelja i dece:

-Mislim da nam fali malo više razgovora, da smo se suviše okrenuli elektronskim medijima i da ne razgovaramo između sebe. Deca se sve više povlače i mislim da ćemo ovde da ih naučimo da postoje ljudi kojima je stalo do njihovih problema, da mogu da se otvore i da mogu da žive jedno zdravo i bezbrižno detinjstvo –rekla je Mirjana Srećković, direktorka OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini.

Po završetku tribine, deca su postavljala pitanja na koja su predavači rado odgovarali, a iz Osnovne škole „Goran Ostojić“ u Jagodini ističu da će u periodu pred njima nastaviti sa ovakvom praksom, a sve sa ciljem prevencije problema sa kojima se deca susreću.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .