Naslovna // Društvo // Održane besplatne preduzetničke radionice za mlade u Jagodini

Održane besplatne preduzetničke radionice za mlade u Jagodini

Svi koji su prošli radionice i obuke, moći će svoj posao da predstave na novooformljenom portalu “Jagodinski trg”, koji će moći besplatno da koriste dve godine. Takođe, imaće i besplatnu podršku mentora sa kojima su sarađivali u trajanju od godinu dana. Projekat podržali grad Jagodina i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Foto: TV Kopernikus

Kancelarija za mlade, u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Jagodine i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, organizovala je u proteklom periodu besplatne radionice za buduće i postojeće preduzetnike.

Cilj ovog projekta bio je unapređivanje preduzetničkih veština kod mladih ljudi koji žele da pokrenu svoj posao. S tim u vezi, na radionicama se govorilo o različitim temama: od planiranja finansija, pa sve do bolje vidljivosti preduzetnika na internetu. Predavači smatraju das u ovakvi projekti veoma bitni za dalji razvitak poslovne ideje mladih ljudi.

-Mladim ljudima treba davati celoživotno učenje i treba da ih podstičemo da svoje ideje ne drža za sebe, nego da ih prošire. Mi kao narod moramo preduzetnički da razmišljamo. Ne radi se tu samo o onima koji žele da pokreću svoj biznis, nego i o onima koji su uključeni jer ta dodatna edukacija o preduzetničkom duhu, o koštanju same usluge otvara svest i za one koji će biti zaposleni da vrednuju svoj posao donekle, ali i da vrednuju odnos prema vlasniku firme, direktoru firme ili bilo kom nadređenom –rekao je Goran Radisavljević, direktor Timočko-omladinskog centra.

Svoj posao, polaznici će imati priliku da predstave na nedavno oformljenom sajtu „Jagodinski trg“. To će za njih, do kraja 2022. godine, biti potpuno besplatno.

-Ono što je jako dobro jeste da je portal urađen po zadnjim rečima tehnike, gde je dosta stvari automatizovano. Ako vi poručite jednu uslugu, sam preduzetnik automatski dobija obaveštenje: i preko svog mejla i kroz druge kanale komunikacije, gde se ta komunikacija između krajnjih korisnika i dobavljača usluga poprilično ubrzava. Samim tim, ljude koji bi možda tražili usluge na teritoriji grada Jagodine, a nisu odatle, moći će lakše da dolaze do tih informacija –rekao je Nenad Jovanovski, koordinator Kancelarije za mlade u Jagodini.

Takođe, svi oni će u narednih godinu dana imati i besplatnu podršku svojih mentora sa kojima su sarađivali tokom radionica – a sve sa ciljem unapređivanja svog posla i boljeg predstavljanja na internetu. Podršku Kancelariji za mlade u realizaciji ovog projekta pružili su grad Jagodina i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .